Grci se još uvijek ne mogu pomiriti s odlukom FIFA-e!

Grci se još uvijek ne mogu pomiriti s odlukom FIFA-e!

Izbornik Grčke Nijemac Michael Skibbe neće moći računati na ozlijeđenog kapetana AEK-a Petrosa Mantalosa i na Kostasa Manolasa zbog suspenzije.

foto: www.heraldsun.com.

Grčka reprezentacija stigla je u Zagreb. Sutra će na Maksimiru od 20:45 igrati prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv hrvatske nogometne reprezentacije. Uzvrat u Ateni na rasporedu je u nedjelju 12. studenog.

Kao što je poznato, izbornik Grčke Nijemac Michael Skibbe neće moći računati na ozlijeđenog kapetana AEK-a Petrosa Mantalosa i na Kostasa Manolasa zbog suspenzije. Podsjećamo, branič Rome je kažnjen od FIFA-e neigranjem prve utakmice na Maksimiru zbog kršenja pravila fair-playa, odnosno namjernog žutog kartona u utakmici s Ciprom kako bi izbjegao utakmicu posljednjeg kola u skupini H protiv Gibraltara.

Zato Grci vjeruju kako tako nešto nije slučajno i smatraju kako je FIFA namjerno kaznila Manolasa jer je njen drugi čovjek proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Zvonimir Boban.

“Kazna FIFA-e nije korektna jer Manolas nije mogao objasniti što je napravio, nije postojala mogućnost žalbe. No, pustimo to na stranu, reprezentacija ima snagu da izbaci Hrvate. Pobjeđivali smo ih u prošlosti, pa vjerujemo da ćemo i sada”, poručio je bivši predsjednik Nogometnog saveza Grčke Sofoklis Pilavios.

Osim spomenute dvojice upitni su i nastupi Vasilisa Torosidisa i Sokratisa Papastathopoulosa zbog ozljeda, ali Grci vjeruju kako će dvojac biti spreman za susret u Zagrebu, koji je najavio i 19-godišnji branič Bayer Leverkusena Panagiotis Retsos.

“Vjerujem da će obojica zaigrati, oni su jako važni za našu igru. Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri, atmosfera je dobra i vjerujemo u prolaz. Trese nas pozitivna nervoza i uopće nismo uplašeni. Optimistični smo i sretni što igramo protiv tako jake reprezentacije kao što je Hrvatska jer smo pokazali da bolje igramo protiv snažnijih momčadi”, zaključio je Retsos.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.