Grci se još uvijek ne mogu pomiriti s odlukom FIFA-e!

Grci se još uvijek ne mogu pomiriti s odlukom FIFA-e!

Izbornik Grčke Nijemac Michael Skibbe neće moći računati na ozlijeđenog kapetana AEK-a Petrosa Mantalosa i na Kostasa Manolasa zbog suspenzije.

foto: www.heraldsun.com.

Grčka reprezentacija stigla je u Zagreb. Sutra će na Maksimiru od 20:45 igrati prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine protiv hrvatske nogometne reprezentacije. Uzvrat u Ateni na rasporedu je u nedjelju 12. studenog.

Kao što je poznato, izbornik Grčke Nijemac Michael Skibbe neće moći računati na ozlijeđenog kapetana AEK-a Petrosa Mantalosa i na Kostasa Manolasa zbog suspenzije. Podsjećamo, branič Rome je kažnjen od FIFA-e neigranjem prve utakmice na Maksimiru zbog kršenja pravila fair-playa, odnosno namjernog žutog kartona u utakmici s Ciprom kako bi izbjegao utakmicu posljednjeg kola u skupini H protiv Gibraltara.

Zato Grci vjeruju kako tako nešto nije slučajno i smatraju kako je FIFA namjerno kaznila Manolasa jer je njen drugi čovjek proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Zvonimir Boban.

“Kazna FIFA-e nije korektna jer Manolas nije mogao objasniti što je napravio, nije postojala mogućnost žalbe. No, pustimo to na stranu, reprezentacija ima snagu da izbaci Hrvate. Pobjeđivali smo ih u prošlosti, pa vjerujemo da ćemo i sada”, poručio je bivši predsjednik Nogometnog saveza Grčke Sofoklis Pilavios.

Osim spomenute dvojice upitni su i nastupi Vasilisa Torosidisa i Sokratisa Papastathopoulosa zbog ozljeda, ali Grci vjeruju kako će dvojac biti spreman za susret u Zagrebu, koji je najavio i 19-godišnji branič Bayer Leverkusena Panagiotis Retsos.

“Vjerujem da će obojica zaigrati, oni su jako važni za našu igru. Ovo je najveća utakmica u mojoj karijeri, atmosfera je dobra i vjerujemo u prolaz. Trese nas pozitivna nervoza i uopće nismo uplašeni. Optimistični smo i sretni što igramo protiv tako jake reprezentacije kao što je Hrvatska jer smo pokazali da bolje igramo protiv snažnijih momčadi”, zaključio je Retsos.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.