Grci u rangu Portugala i Španjolske! Hrvati za njih nemaju recepta

Grci u rangu Portugala i Španjolske! Hrvati za njih nemaju recepta

Grci su jedna od sedam europskih reprezentacija protiv kojih Hrvatska ima negativan skor.

Nogometna reprezentacija Grčke nalazi se u odabranom društvu nacionalnih selekcija protiv kojih Hrvatska u Europi ima negativan skor.

Kao što već i ptice na grani znaju, Hrvatska je Grčku u šest međusobnih susreta svladala samo jednom i to prije 20 godina u Solunu. U ostalih pet susreta Grci su slavili dva puta uz tri neodlučene utakmice.

Iako protiv Italije u osam susreta nikada nismo izgubili, protiv Njemačke na velikim natjecanjima imamo 2:1 u pobjedama, a čak smo i Španjolsku pobijedili više puta od Grčke, u Europi postoji sedam reprezentacija koje protiv Hrvatske imaju pozitivan skor.

Tu se ne ubraja Nizozemska protiv koje Hrvatska ima lošiju gol-razliku. Od tih sedam reprezentacija, tri su najvišeg europskog ranga, a to su Engleska, Španjolska i Francuska, no sigurni smo kako bi Furija i Gordi Albion poraze na Euru u Francuskoj i na Wembleyju 2007. godine sigurno mijenjale za pozitivan skor.

Negativni smo i protiv spomenute Grčke, na iznenađenje mnogih Škotske te Švicarske. Protiv Škota i Švicaraca još čekamo na pobjedu, a isto je i protiv Portugalaca s kojima imamo najgori omjer. Četiri utakmice, četiri poraza.

Utakmica Pobjeda Remija Poraza
Španjolska 6 2 1 3
Grčka 6 1 3 2
Engleska 7 2 1 4
Švicarska 3 0 2 1
Škotska 5 0 3 2
Francuska 5 0 2 3
Portugal 4 0 0 4

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.