Grk u HNL-u: “Naša obrana može zaustaviti najbolje napadače”

Grk u HNL-u: “Naša obrana može zaustaviti najbolje napadače”

Charalampos Mavrias za prolazak na Svjetsko prvenstvo Hrvatskoj i Grčkoj daje podjednake šanse.

Jedan od dva Grka u Prvoj HNL uz Savvasa iz Hajduka, bočni igrač Rijeke Charalampos Mavrias bivši je reprezentativac Grčke. Zvali su ga bivši izbornici Fernando Santos i Claudio Ranieri, ali njegova karijera nije išla očekivanim tijekom stoga u Rijeci s 23 godine traži novi početak.

Hrvatska će u četvrtak na Maksimiru ugostiti Grčku u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija, a Mavrias je otkrio kolike su šanse oba sastava za Rusiju.

“Za mene su izgledi 50-50. Naravno, Hrvatska ima odličnu momčad, posebno igrače u veznom redu i u napadu, dok je Grčka bolja u obrani, već tradicionalno dobro igra defenzivu. Ta obrana je u nekim dosadašnjim utakmicama pokazala da može zaustaviti i najbolje napadače i na tome temeljim razmišljanje da su izgledi za plasman u Rusiju podjednaki”, kazao je bek Rijeke koji grčkom prednošću smatra podcjenjivanje nogometne javnosti.

“To što se Hrvatsku smatra favoritom smatram prednošću. I ja mislim da je favorit, ali u ovakvim utakmicama je nemoguće prognozirati tko će pobijediti. Pogodak Grčke u Zagrebu puno bi toga mogao promijeniti, aktivan rezultat, a tu mislim na remi uz postignuti pogodak, bio bi veliki kapital za braniti na Karaiskakisu”, nastavio je Mavrias priznavši kako ga ne smeta dekadentni nogomet koji igra reprezentacija Michaela Skibbea.

“To sve ovisi iz kojeg kuta gledate. Ja ću reći da cilj opravdava sredstvo, da u ovakvim utakmicama morate odigrati svoje najjače karte ako želite uspjeti. Kao što su to Hrvatskoj vezni red i napad, tako je Grčkoj najjača karta obrana. Kada takav nogomet donosi rezultate, ne vidim ništa loše u tome, pa jedan Real Madrid je s Mourinhom tako igrao protiv Barcelone, zašto ne bi Grčka protiv Hrvatske. Na kraju će se gledati tko je otišao u Rusiju, a ne tko je igrao kakav nogomet”, zaključio je Mavrias.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.