Guardiola: “Nije bilo kemije s Mandžom, ali ne postoji bolji napadač”

Guardiola: “Nije bilo kemije s Mandžom, ali ne postoji bolji napadač”

Josep Guardiola istaknuto je mjesto u svojoj biografiji posvetio i odnosu sa hrvatskim napdačem Marijom Mandžukićem...

Mario Mandžukić/Getty Images

Konačno je svjetlo dana ugledala biografija španjolskog trenera Josepa Guardiole, koju je strateg Bayerna napisao u suradnji s novinarom Martijem Perarnauom, a hrvatsku su javnost posebno zaintrigirali dijelovi posvećeni Pepovu odnosu s hrvatskim napadačem Marijom Mandžukićem.

“Guardiola je nakon samo dva tjedna cijenio hrvatskoga napadača zbog njegove borbenosti, izdržljivosti i pritiska na protivnike. No, njegova je agresija imala i loše strane”, piše u knjizi. “Kad god je, primjerice, na treningu došlo do stresnih situacija, Mandžukić je bio u središtu. Guardiola je bio zabrinut zbog njegove stalne ljutnje na čitav svijet, kao i nevoljkosti da razumije novi način igre.”

Njihov je odnos na klimavim nogama bio praktički od prvog zajedničkog susreta. “S Mandžukićem je uvijek trebalo biti na oprezu. Naš se odnos u početku temeljio na uzajamnom poštovanju i podršci, ali potom je u samo dva mjeseca postao izrazito negativan. Ako bih u momčad stavio Götzea, Mario bi se odmah distancirao i postao nezainteresiran.”

“Od prvoga dana nismo dobro počeli i vidjelo sa da nećemo biti prijatelji, da među nama nema ‘kemije’. No, ne postoji nijedan napadač koji radi napornije i daje maksimum na terenu kako bi slomio svoga protivnika. Nikad nisam trenirao jednog takvog središnjeg napadača i u tom smislu ne postoji bolji”, zaključio je Guardiola u biografiji.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.