Guardiola nudi pomoć reprezentaciji Engleske uoči Svjetskog prvenstva

Guardiola nudi pomoć reprezentaciji Engleske uoči Svjetskog prvenstva

Katalonski stručnjak bi mogao ponuditi engleskoj reprezentaciji nove perspektive.

Foto: Dailystar.co.uk

Menadžer Manchester Cityja, Pep Guardiola, izjavio je da je spreman pomoći izborniku engleske nogometne reprezentacije Garethu Southgateu i njegovom stručnom stožeru uoči Svjetskog prvenstva u Rusiji sljedećega ljeta, ako oni to on njega zatraže. Tri lava će se zaputiti u Rusiju u još jednom pokušaju da osvoje svoj prvi međunarodni naslov nakon 1966. godine.

Englezi su ždrijebom dobili grupu G zajedno s Belgijom, Panamom i Tunisom. U međuvremenu, Guardiola je napravio od svog Cityja klub koji sve melje pred sobom. Nakon 21 kola ostvarili su 19 pobjeda i samo dva remija, bez poraza. Katalonski stručnjak sada je ponudio svoje usluge Englezima, koji bi nakon posta do pet desetljeća rado osvojili svjetski naslov.

“Naravno da sam u dostupan da razgovaram s njima, nema problema”, izjavio je reporterima. “Oni to ne znaju ali i ja ću također nešto naučiti od njih. Prilično sam siguran u to. Kada se to događa nastojim biti pametan kako bih naučio nešto od njih jer uvijek se može nešto naučiti. Zbog toga sam ovdje u Engleskoj i to je razlog zašto sam išao u Njemačku – naučiti različite perspektive igre”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.