Guardiola: “Osvojili smo Bundesligu, a na kritičare se ne obazirem”

Guardiola: “Osvojili smo Bundesligu, a na kritičare se ne obazirem”

Trener Bayerna istaknuo je kako je njegova momčad pokazala da se može pohrvati s Barcelonom...

Josep Guardiola/Foto: Gettyimages

Bayernovi igrači uspjeli su pobijediti Barcelonu, na svojoj su Allianz Areni bili bolji rezultatom 3:2, no to je ipak bilo nedovoljno za plasman u finale Lige prvaka.

Josep Guardiola, ipak, pokazao je dušebrižnicima i zlim jezicima da Katalonci nisu nepobjedivi. “Naravno da smo tužni, radije bismo mi išli u Berlin. No, prigodu za to izgubili smo još u Barceloni. Veliko hvala igračima, sretan sam zbog načina na koji su se nosili sa svim problemima. Osvojili smo Bundesligu, a na kritičare se ne obazirem. Nisam tu zbog njih, već zbog kluba, navijača i njihova ponosa. Danas imaju razloga biti ponosni”, rekao je Guardiola.

Thomas Müller postigao je pobjednički pogodak za Bavarce: “Bilo je lijepo vidjeti da se možemo nositi s Barcelonom, ali od toga nemamo nikakve koristi. Nažalost, napravili smo dvije greške u obrani i previše smo promašivali. Čak i kad smo gubili podrška je bila takva da sam se naježio, a to mi se stvarno ne događa često”, rekao je Nijemac.

Kapetan Philipp Lahm istaknuo je veliki optimizam koji je vladao prije uzvratnog susreta. “Svi smo vjerovali u čudo, ali nije se dogodilo. Atmosfera je bila fantastična, nisam često doživljavao nešto ovakvo. Jasno je da smo finale propustili u prvoj utakmici, a ne danas. Barcu je nemoguće u potpunosti isključiti iz dvoboja.”

“Jednostavno je – dopustili smo da primimo previše golova, a tako se ne može do finala Lige prvaka. Pokušavali smo kontrolirati igru, ali smo Barceloni na neki način olakšali život”, komentirao je pak Manuel Neuer.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.