Guardiola priključio 15-godišnjeg Hrvata treninzima Bayerna!

Guardiola priključio 15-godišnjeg Hrvata treninzima Bayerna!

Mladi 15-godišnji Toni Trogrančić trenira s prvom momčadi Bayerna...

Foto: commons.wikimedia.org/

Od malih nogu Toni Trogrančić je bio velika želja mnogih europskih klubova. Njegova obitelj je već odbila ponudu Bayerna, ali kasnije se ipak predomislila. Zbog reprezentativne stanke na treningu Bayerna nema baš mnogo igrača, te je Guardiola priključio mladog Hrvata prvoj momčadi. Zasad je to samo na nekoliko treninga, ali vjerujemo da je pred Tonijem lijepa budućnost. Rođen je prvog dana 2000. godine i igra u mladim kategorijama Bayerna.

Njegov otac Dario Trogrančić je krajem prošle godine izjavio za Max: “Uvijek je u Rosenheimu igrao s igračima starijeg godišta. Prije četiri godine smo na povratku s godišnjeg odmora odlučili da se trajno vraćamo u Hrvatsku. Svu svoju zaradu smo uložili u Hrvatsku. No, nekoliko mjeseci kasnije sve se promijenilo. Poslali su ga Bayern i Red Bull Salzburg. Rosenheim je Bayernova filijala. Naravno, htjeli smo u Bayern. No, voditelj škole Salzburga Nizozemac Percy van Lieropup poslao je Antu Čorića na razgovor s Tonijem. On je već tada bio uzor mom sinu i odmah je otišao s njim trenirati iako je tog dana imao temperaturu 40.”

Nastavio je: “Tako smo otišli u Salzburg. Toni je tamo tri godine paralelno igrao za svoju i stariju kategoriju. Tada je u klubu bio i Niko Kovač. No, onda se promijenilo vodstvo kluba. Otišli su Kovač i nizozemski treneri, a skaut Bayerna pozvao je Tonija u klub.”

Potencijalna nova zvijezda hrvatskog nogometa igra na poziciji ofenzivnog veznog s brojem osam ili deset na leđima. Dobar je s obje noge, no desna mu je bolja. Rodio se u malom njemačkom gradu Bad Aiblingu, koji je udaljen 56 kilometara od Münchena. Otac je iz Fojnice u BiH, a majka je iz Vinkovaca. Prošao sve selekcije Bavarske, želi ga Njemačka, no njegov san je ipak hrvatska reprezentacija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.