“Guardiola u Juventusu” tvrdi talijanski stručnjak

“Guardiola u Juventusu” tvrdi talijanski stručnjak

Luigi Guelpa poznat je po tome da je otkrio veliki transfer Cristiana Ronalda u Juventus, a sada tvrdi da je slijedeći na redu Španjolac...

Foto: Getty Images

“Doznao sam da je Pep Guardiola već postigao verbalni dogovor s Juventusom za iduće četiri sezone” tvrdi talijanski novinar Luigi Guelpa, čovjek koji je prvi objavio da će Cristiano Ronaldo potpisati za Juventus.

Guelpa je uvjeren da je španjolski trener dao svoju riječ Juventusu i da će zamijeniti na klupi momčadi iz Torina Massimiliana Allegrija koji je osvojio četiri uzastopne dvostruke krune, ali nikako da ode do kraja i uzme trofej Lige prvaka.

“Da je Pep dogovorio s Juventusom rekla mi je ista osoba od koje sam prošle godine dozna da u klub dolazi Cristiano Ronaldo” rekao je Guelpa za Radio CRC

Pep Guardiola je pod ugovorom s Manchester Cityjem do 2021. godine, ali izgleda da se odlučio na novi izazov u karijeri. Osvajao je prvenstva u Španjolskoj, Njemačkoj i Engleskoj, a u Italiji još uvijek nije imao priliku raditi.

Ovoj vijesti u prilog ide i informacija Corriere dello Sporta oko velike svađe Massimiliana Allegrija s predsjednikom kluba Andreom Agnellijem. Trener je očekivao podršku nakon poraza 2-0 kod Atletico Madrida u Ligi prvaka, ali ju nije dobio i sada je pred otkazom.

On bi mogao put Engleske gdje ga želi nekoliko klubova, ali i u Španjolsku. Prošloga ljeta su ga zvali Arsenal, Manchester United, Chelsea, Real Madrid.

Dolazak Pepa Guardiole u Juventus mogao bi, nažalost, značiti i kraj Mandžukićevog puta tamo.

Mario je upravo dogovorio novi ugovor s Juventusom do 2021. godine, ali ako u klub stigne Pep Guardiola, trener koji ga nikada nije zavolio, u čiju se nogometnu filozofiju ne uklapa i čovjek zbog kojeg je morao otići iz Bayerna, teško da će htjeti ostati u Torinu…

S druge strane, Mandžukić je posljednjih godina postao kultna figura u Juventusu, jedan od kapetana momčadi i navijači ga obožavaju. A možda je i Mandžo u zalasku karijere spreman i željan Španjolcu pokazati koliko je dobar, koliko je pogriješio u njegovoj procjeni… I dokazati mu koliko Juventus treba “ratnika” Mandžukića.

 

www.24sata.hr

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.