Gudelj: “Čekajući Real odbio sam 11 milijuna Bordeauxovih maraka”

Gudelj: “Čekajući Real odbio sam 11 milijuna Bordeauxovih maraka”

Da nije morao rano okončati karijeru, Ivan Gudelj zaigrao bi za madridski Real...

Foto: Gettyimages

Proslavljeni hrvatski nogometaš Ivan Gudelj otkrio je kako je davne 1982. bio na pragu prelaska u madridski Real. Hrvatska je u kraljevskom klubu do sada imala četiri predstavnika, uključujući i sadašnjeg Luku Modrića.

Igrali su na Santiago Bernabeu Robert Prosinečki, Davor Šuker i Robert Jarni, a vrlo je blizu bio i Hajdukovac Gudelj: “L’Equipe me 1982. uvrstio u idealnu momčad Svjetskog prvenstva u Španjolskoj i želio me Real. No, Bordeaux je nudio gotovo nestvarnih milijun maraka po sezoni od moje 25. do 28. godine, nakon čega bih stekao pravo odlaska u inozemstvo”, kaže Gudelj za Večernji.

“Ukupni je transfer trebao iznositi 11 milijuna maraka, a ja sam taj novac odbio! Real me čekao, njihov bivši trener Miljan Miljanić trebao je biti posrednik u tom transferu, a bio sam čak i kod njega u Beogradu. U njegovu smo stanu već postigli dogovor, a s Realom nisam razgovarao jer – nisam ni smio. Ostao bih do 28. godine u Hajduku i onda otišao”, zaključio je Imoćanin, čiju je karijeru na koncu naprasno prekinuo hepatitis.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.