Hahnenkamm Juniors Race: Hrvatska kadetska skijaška reprezentacija treća u Austriji

Hahnenkamm Juniors Race: Hrvatska kadetska skijaška reprezentacija treća u Austriji

Hrvatski kadetski tim nastupio je u sastavu Lana Zbašnik, Ida Štimac, Karla Krasnić, Dario Komšić, Samuel Kolega i Tiriel-Luka Abramović. Već nakon veleslaloma držali su treće mjesto, a tu poziciju zadržali su potom i nakon slaloma

Ida Štimac

Hrvatska kadetska skijaška reprezentacija osvojila je odlično treće mjesto na Hahnenkamm Juniors Race natjecanju održanom u austrijskom Kitzbühelu.

Hahnenkamm Juniors Race već je duži niz godina sastavni dio programa muških utrka Svjetskog kupa u Kitzbühelu. Pogledaju li se liste pobjednika iz prijašnjih godina na njima su, primjerice, i izvjesni Marcel Hirscher, Matthias Mayer, Anna Fenninger…

U zanimljivom formatu natjecanja nastupilo je 12 timova. Svaki tim sastojao se od tri kadetkinje i tri kadeta pri čemu su svi oni prijepodne vozili jednu veleslalomsku, rano poslijepodne i jednu slalomsku vožnju. Obje vožnje održane su na zahtjevnoj “Ganslern” stazi, stazi gdje će svoj slalom dio natjecanja odrađivati i najbolji skijaši svijeta. Za konačan timski rezultat zbrajale su se po dvije najbrže ženske i muške vožnje u obje discipline.

Hrvatski kadetski tim nastupio je u sastavu Lana Zbašnik, Ida Štimac, Karla Krasnić, Dario Komšić, Samuel Kolega i Tiriel-Luka Abramović. Već nakon veleslaloma držali su treće mjesto, a tu poziciju zadržali su potom i nakon slaloma.

Na kraju bolji i od Austrije 1 i Austrije 2, ukupno devet stotinki sporiji od tima SAD na drugom mjestu, dok je pobjedu odnio lokalni Tim Tirol.

Nakon natjecanja svi natjecatelji(ce) Hahnenkamm Juniors utrke dobili su još i priliku, u društvu Hannesa Trinkla, glavnog čovjeka muškog Svjetskog kupa za brze discipline, napraviti ogled legendarne kitzbühelške “Streif” spust staze.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.