Komentar Gorana Tomičića

Hajduče, ponosan budi!

Hajduče, ponosan budi!

Hajduku je potrebno vrijeme....

Damir Burić/Foto: HNK Hajduk Split

Hajduk je jučer ispao iz Europe. Tako je europska sezona u kojoj su na Poljudu imali velike ambicije završila krajem kolovoza. No, ne treba biti previše kritičan jer Damir Burić je definitivno na pravom putu i Hajduku je za povratak na staze ponosa i slave potrebno vrijeme. Većina analitičara tvrdi da je Slovan iz Libereca naigrao Hajduk. No, budimo otvoreni – Slovan nije odigrao bolje, odigrao je pametnije. Ne može se govoriti o boljoj igri kad su u prvoj utakmici obje momčadi imale dobre prilike, a jučer nogometa gotovo i nije bilo.

Hajduk mora nastaviti ovim putem. Povijest pamti da je najviše radosti na Poljudu i ranije Starom placu bilo kad se momčad sastojala od mladih domaćih igrača. A situacija je sada upravo takva. Naravno, uz nekoliko inozemnih pojačanja koja su se pokazala kao pun pogodak. No, to je proces u kojem se ne smije pogriješiti. S dijamantima poput Vlašića i Balića strpljenja moramo imati apsolutno svi – od suigrača, trenera i vodstva kluba do navijača i nas novinara. Bez ikakve dileme se već sad može reći da je riječ o igračima koji bi mogli obilježiti sljedećih 15 godina hrvatskog nogometa. Niti Roguljić i Maloku nisu jako daleko od toga.

Posljednjih mjeseci često se kritiziralo Hajdukovu obranu i za to je bilo razloga. Ali upravo je ta situacija najbolji dokaz tome koliko u nogometu treba imati strpljenja. Posljednja linija je u 180 minuta protiv Slovana bila odlična, ne računajući jedan period u prvoj utakmici. Posebno veseli da se Lovre Kalinić vratio u staru formu. Uz ranije spomenute dragulje u veznoj liniji su također sjajni Caktaš i Sušić. Možda bi koristilo dovođenje još jednog napadača jer Ohandza ima previše problema s ozljedama unatoč vrhunskoj kvaliteti.

Dakle, što sada? Nikakva katastrofa se jučer nije dogodila. Poljud će i dalje biti potpuno ispunjen, igrači i stručni stožer će nastaviti s radom i konstantnim napretkom, vodstvo će također nastaviti sa stabilizacijom kluba. Ali ta sinergija se jednostavno mora nastaviti jer samo tako će Poljudom moći odjekivati ona poznata: “Hajduče, ponosan budi, tebe tvoje dite uvik jubi!”.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.