Hajduk bi ovog ljeta mogao profitirati

Hajduk bi ovog ljeta mogao profitirati

Nikola Vlašić/Foto: www.hajduk.hr

Na Poljudu se ovog ljeta gradi neki novi Hajduk, Hajduk koji će biti konkurentan na sva tri fronta. Cilj uprave je zadržati kostur ekipe, no kao i uvijek, mora se nešto i prodati, jer od toga živi narodni Hajduk.

Poljud bi trebala napustiti 3-4 igrača za koje će biti plaćena odšteta.

Najrealnije opcije za prodaju su Fran Tudor, krilni napadač koji može po potrebi igrati i na bočnoj poziciji. Na njemu bi se moglo zaraditi 2-3 milijuna eura, budući da ima i tri sjajna nastupa u dresu reprezentacije.

Drugi na redu je Brazilac Jefferson, kojem ugovor istječe za godinu dana. Čvrsti defanzivac dobio je zamjenu, stigao je Radošević. Lani je Maccaby htio dovesti popularnog Jeffa, a vidjet ćemo ima li interesa ovog ljeta. Na njemu bi Splićani mogli zaraditi 1-1,5 milijuna eura.

Treći na listi za “odstrijel” je Kamerunac Franck Ohandza Zoa. Snažni napadač je potpisao novi ugovor, no zbog gužve u napadu Majstora s mora mogao bi “na bubanj.” Cijena na tržištu i nije zavidna, zbog činjenice da se popularni Zolja često muči s ozljedama. No, gledavši na pregovaračke sposobnosti Marija Branca možda bi se mogao izvući 1 milijun, teško više.

I kao četvrtog, najbolji Hajdukov eksponat u izlogu je Nikola Vlašić. Niksi je važna karika Hajduka, bilo bi dobro zadržati ga kao oslonac oko kojeg će se graditi igra. Ali situacija je takva da je zainteresiranost na tržištu velika, mnogi klubovi žele kupiti Vlašića kao zalog za budućnost. Hajduk bi na svom biseru mogao zaraditi 4-6 milijuna eura.

Naravno, prodaja Hajduka ovisit će i o fondu solidarnosti. Bivši Hajdukovi igrači su cijenjeno “meso” na tržištu, očekuje se da bi Hajduk mogao napuniti blagajnu i na taj način.

Perišić je meta Uniteda, spominje se cifra od 60 milijuna eura, a 1/40 dio bi išao Hajduku (1,5mil). Sredinu vjerojatno mijenja i Nikola Kalinić, a cijena je oko 30 milijuna (1 milijun Hajduku).

I bivši Hajdukovi golmani Subašić i Kalinić su na cijeni, ali teško da će mijenjati sredinu. Od ostalih bivših igrača blagajna bi se mogla puniti i transferima Antonija Milića, Dine Mikanovića, Marija Pašalića, Mije Caktaša

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.