Hajduk ipak pristao, Hrvatska protiv Italije – na praznom Poljudu!

Hajduk ipak pristao, Hrvatska protiv Italije – na praznom Poljudu!

Čelnici Hajduka i HNS-a došli su do konačnog dogovora...

Getty Images

Čelnici Hajduka i Hrvatskog nogometnog saveza na posljednjoj rundi pregovora održanoj u Zadru definitivno su usuglasili kako će se kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo 2016. protiv Italije igrati na Poljudu!

Odluka je donesena nakon što je UEFA rigorozno kaznila Hrvatsku zbog korištenja pirotehnike i uzvika ‘Za dom spremni’ protiv Norvežana, a Splićani umalo odustali od organizacije ogleda pred praznim tribinama.

Prevagnula je ipak mogućnost da se nešto zaradi, a dolazak reprezentacije u Dalmaciju bit će organiziran na razini koja je nužna za najatraktivniji susret kockastih u ovim kvalifikacijama.

Priopćenje Hajduka, koje donosimo u cijelosti:

“Vezano uz odluku IO HNS-a i već dobivenu suglasnost Uefe da se utakmica igra u Splitu, Hrvatski nogometni savez će u cilju profesionalne organizacije utakmice iznajmiti stadion Poljud zajedno sa svim pratećim službama.

Dvije strane izražavaju žaljenje što će se ova utakmica, koje je trebala biti pravi sportski spektakl, igrati bez publike posebno zbog građana Splita, Dalmacije i cijele regije kojima je ovom kaznom Uefe učinjena sportska nepravda.

Učinit će se sve da boravak hrvatske nogometne reprezentacije u Splitu bude organiziran na način da hrvatski reprezentativci budu što bliže građanima Splita i Dalmacije. Delegacija HNS-a u nazočnosti izbornika Nike Kovača doći će u Split u utorak 14. travnja 2015. godine kako bi se u suradnji sa HNK Hajdukom i Gradom Splitom započele detaljne pripreme za organizaciju navedenog sportskog događaja.

Dogovoreno je da će se sastanak čelnika dviju institucija o drugim otvorenim temama održati najkasnije do 10. svibnja 2015., a taj sastanak će biti na najvišoj razini s ciljem rješavanja svih problema i razlika koje postoje između dviju strana.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.