Hajduk na vrhu Prve HNL!

Hajduk na vrhu Prve HNL!

Hajduk je ugostio Lokomotivu na Poljudu u sklopu 14.kola 1.HNL.

Foto: Karolina Žalac

Burićevi izabranici su na teren izišli u idućem sastavu: Kalinić, Juranović, Milović, Bilyi, Milić, Jefferson, Maloku, Balić, Sušić, Tudor, Vlašić

Lokomotivina momčad izgledala je ovako: Zelenika, Capan, Mrčela, Perić, Barišić, Leko, Bručić, Pamić, Andrijašević, Fiolić, Doležal.

Hajduk je krenuo agresivno u prvom poluvremenu, napadački nastrojeno, tražeći prilike, a prvi opasniji pokušaj stigao je u 9. minuti kad je Milić gotovo pogodio rašlje. Prohujalo je, ipak, pored gola.

Nakon toga Hajduk u ritmu, posložen uz rijetke greške, Sušić i Milić nosili su igru Hajduka i onda u 29. minuti pada gol; Billy je napravio akciju u suradnji s Tudorom i dodao loptu za Sušića koji pogađa donji desni kut gola Zelenike.

Do kraja poluvremena Lokomotiva se nije doimala kao protivnik koji može pobijediti Hajduk, no onda u 38. minuti Lokomotiva ima lijepu priliku koja završava preko gola, srećom za Hajduk i Kalinića.

No u nastavku drugog poluvremena Lovre Kalinić radi prekršaj daleko od vrata, 40 metara od gola i dobiva žuti karton; Doležal je ostao ležati, iako je to bila sto postotna prilika, Kalinić je odlično postupio. Lokomotiva izgleda drukčije i stišće Hajduk.

Igrači Hajduka bili su vidno iznervirani nakon gotovo sigurnog pogotka za Lokomotivu, a Milović je dobio i žuti karton radi prigovora sucu radi suđenja. Iz kornera Andrijašević daje treći gol u nizu protiv Hajduka; Lovre je vidno razočaran jer je uspio popriličnu minutažu izgurati bez primljenog gola, a onda u 65. minuti zabiva Tudor; Sušić je stvorio višak, vratio lijepu loptu za Milića koji je dodaje Tudoru, koji tu loptu doslovno zakucava u mrežu Zelenike.

Nakon postignutog pogotka Lokomotiva je imala nekoliko lijepih prilika za pogodak, kao i Hajduk, no mreže su ostale mirovati.

Hajduk je, na kraju krajeva, bio vidno bolji i zasluženo došao do pobjede. U Hajdukovim su se redovima kao iznimno dobri pokazali: Sušić, Milić, Tudor i Billy.

U Lokomotivi je pak najbolji Andrijašević.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.