Hajduk: Ovo nije samo šamaranje ‘bilih’, već cijele regije

Hajduk: Ovo nije samo šamaranje ‘bilih’, već cijele regije

Predstavnici Hajduka ogorčeni su (očekivanom) odlukom HNS-a da se kvalifikacijska utakmica kontra Italije ponovno igra u Zagrebu...

Na Poljudu je u tijeku promjena travnjaka/Getty Images

Čelnici Hajduka i predstavnici splitskog Županijskog nogometnog saveza s pravom se još jednom osjećaju izigranima od strane krovne kuće hrvatskoga nogometa. Premda je predsjednik HNS-a Davor Šuker u prošlogodišnjem posjetu čelnicima Hajduka i Splita Marinu Brbiću i Slavenu Žužulu te prvom čovjeku splitskoga Saveza Alojziju Šuprahi kazao kako se “osobno nada da će se utakmica protiv Italije odigrati u Splitu”, odbor za hitnost dodijelio je kvalifikacijski susret s azzurrima 12. lipnja Zagrebu i stadionu Maksimir.

Šuker je lamentirao kako “zna da je upravo ta utakmica najljepša”, a izrazio je i uvjerenje kako bi bilo najbolje da se ogled održi u gradu koji će u to doba biti u jeku turističke sezone. Ništa od toga ipak se neće realizirati te će splitsko podneblje na službenu utakmicu najbolje nogometne selekcije Lijepe naše morati još malo pričekati i nadati se kakvoj promjeni ‘modus operandija’ HNS-a. U posljednjih je 18 godina u Splitu, naime, odigrana tek jedna službena utakmica reprezentacije!

“Ponovno se osjećamo izigrano, ali ništa drugo nismo ni očekivali”, iskreno će dopredsjednik Nadzornog odbora Hajduka Nikola Koceić-Bilan. “Imali smo jamstvo da će se s Italijom igrati u Splitu, a obećanje je dano ne samo u četiri oka, već i pred hrvatskom javnošću. Sve što su tada govorili bio im je samo alibi; ništa nije bilo potpisano, ali izjave kako je najbolje da se igra u Splitu ostat će zabilježene. Ovo, ipak, nije prvi put da smo prevareni i izigrani”, ogorčeni su u Hajduku, piše SN.

“Jedna je stvar sukob na relaciji Hajduk – HNS, a drugo pitanje odigravanja reprezentativnih utakmica u Splitu. Gospoda iz HNS-a očito su između te dvije krajnosti stavili znak jednakosti. Ovo je samo još jedan pokazatelj kako doživljavaju Split i Dalmaciju – ruganje s čitavim jednim dijelom hrvatske nogometne javnosti”, naglašava Bilan.

Vrhuška HNS-a svoje je konstantno dodjeljivanje domaćinstava Zagrebu opravdavala činjenicom da Poljud ne zadovoljava u potpunosti potrebne sigurnosne uvjete, no od starta tekuće sezone splitski stadion dobio je brojače, kao i video nadzor, a može se pohvaliti i novim, obnovljenim travnjakom. “U isto vrijeme dok su se pozivali na sigurnosne uvjete, BiH je igrala na Bilinom polju u Zenici koje također nije zadovoljavalo sve standarde. Ovo nije samo šamaranje HNK Hajduka, već i cijele regije.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.