Hajduk predstavio novog predsjednika: Marin Brbić ponovno prvi čovjek splitskih Bilih!

Hajduk predstavio novog predsjednika: Marin Brbić ponovno prvi čovjek splitskih Bilih!

U predstavljanju novi predsjednik je za ciljeve postavio ulazak u EL i LP, te detaljno obrazložio u osam točaka strategiju njegovog mandata

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Hajduk je danas predstavio novog predsjednika. Marin Brbić će naslijediti Jasmina Huljaja koji je nakon šest mjeseci odstupio sa te pozicije.

Tako je nadzorni odbor Hajduka potvrdio da se vraća na put koji je prije tri godine utaban upravo od ovog magistra ekonomije koji je posložio puno stvari u klubu. Zadnje tri godine infrastruktura postavljena u doba Brbićevog prvog mandata dala je izrazitog ploda i Hajduk se financijski i strukturno jako popravio.

Sada već predsjednik Hajduka predstavio je osam točaka na kojih će se posvetiti u novom mandatu:

1. izrada strategije kluba
2. prezentacija nove poslovne organizacije
3. izrada sportske politike kluba
4. pozicioniranje Hajdukove škole kao najbolje Jugoistočnoj Europi
5. organiziranje moderne skautske službe
6. financijska stabilnost kluba
7.  stvaranje stalne novčane pričuve
8.  osiguravanje infrastrukture za sve kategorije kluba.

Ciljeve u narednim sezonama postavio je visoko:

“Smatrat ću svojim neuspjehom ako Hajduk u mom mandatu ništa ne osvoji. U četiri godine značajan uspjeh bi bio ulazak u grupnu fazu Europa lige ili grupnu fazu Lige prvaka”

“Najvažnije mi je upoznati dio suradnika koje ne poznajem, a onda ući u financije i vidjeti što se događalo u zadnje tri godine”

Posljednji Hajdukov naslov je Kup iz 2013. godine. Očekuje li Brbić pomak po pitanju osvojenih trofeja?

“Tužno je svakom navijaču Hajduka pa tako i meni to što od 2005. nema titule. U ove četiri godine težit ću tome da ostvarimo značajan uspjeh. Kad kažem značajan uspjeh, tu mislim na ulazak u grupnu fazu Europske lige, a možda čak i Lige prvaka. To bi bio baš uspjeh”.

Hoće li Hajduk provjerenom taktikom napraviti iskorak u rezultatima, preostaje vidjeti. Svakako Hajduk je sada stabilan klub, prvoligaš velike povijesti. Nadajmo se da će u narednim sezonama krenuti Hajduka i da ponovno gledamo velike derbije, pune stadione i pošteniju ligu, a uz velike povijesne uspjehe Dinama ove sezone i Rijeke prije koju sezonu treba se nadati da su ponovno došli veliki dani hrvatskog nogometa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.