Hajduk: “Žalimo zbog incidenta i oštro ga osuđujemo!”

Hajduk: “Žalimo zbog incidenta i oštro ga osuđujemo!”

Poznati su detalji današnjega napada na delegaciju HNS-a...

Foto: Gettyimages

Nakon objave Hrvatskog nogometnog saveza o napadu na službenu delegaciju kod odmorišta Zir, kratkim je priopćenje reagirao i HNK Hajduk.

Kako smo već pisali, šačica huligana s Hajdukovim obilježjima verbalno i fizički napala je Damira Vrbanovića, Niku Kovača, Zorana Crvka, Ivu Olivari, Alana Balena, Nikšu Martinca i Tomislava Pacaka, a na mjesto događaja odmah je stigla i policija.

Čelnici hrvatske nogometne vlade iskazali su žaljenje zbog čitave situacije te istaknuli kako ona nije eskalirala jedino zbog pribrane reakcije čitave delegacije. “Hrvatski nogometni savez osuđuje svaki oblik navijačkog nasilja te će se nastaviti boriti protiv huliganizma svim sredstvima koje ima na raspolaganju”, poručili su iz HNS-a.

Damir Vrbanović potvrdio je kako je i njemu prijetio fizički napad, no nekako je uspio izbjeći udarce nogom i šakom u glavu. “Grozno! Nismo ih ni sa čim izazvali, niti sekunde provocirali ili išta slično. Čini se da u ovoj državi čovjek više ne može niti normalno putovati”, rekao je HNS-ov izvršni direktor.

Potpuno očekivano, iz vrhuške bilih također su oštro osudili čin dijela ‘navijača’:

“HNK Hajduk izražava duboko žaljenje zbog neugodnog incidenta kojeg su izbornik nogometne reprezentacije Hrvatske Niko Kovač i članovi delegacije Hrvatskog nogometnog saveza doživjeli na putu za Split. Također, najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja i huliganskog ponašanja. Izgrednike ne smatramo navijačima te se kao klub apsolutno ograđujemo od njihovih postupaka”, stoji u priopćenju.

Prema saznanjima Jutarnjeg, delegacija je na odmorištu stala kako bi ručala, a dvanaestorica huligana nasrnula je na njih čim ih je primijetila. Nekoliko je udaraca primio ticketing menadžer Nikša Martinac, dok je plastičnom bocom u glavu pogođen izvršni direktor Vrbanović.

Ličko-senjska policija potvrdila je kako je privedeno svih 12 navijača, koji su uhvaćeni kod Gračaca u kombiju splitskih registarskih oznaka.

“Incident se odvijao na parkiralištu odmorišta Zir. Delegacija HNS-a nalazila se u Mercedesu zagrebačkih tablica, a za sada nitko od sedmorice članova delegacije nije zatražio liječničku pomoć. Privedene su osobe zadržane na kriminalističkom istraživanju u Policijskoj postaji Gospić, a na sebi nisu imale nikakva navijačka obilježja. No, ne isključujemo mogućnost kako su ih putem negdje odbacili”, izjavila je glasnogovornica PU Ličko-senjske Maja Brozičević.

“Svi smo još uvijek u šoku”, izjavio je Vrbanović te istaknuo kako su huligani na odlasku na njih bacili nekoliko boca, razbili službeni retrovizor i istaknuli kako se oni ‘Torcida’ i ‘kunu se u Hajduka’.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.