Hajduk želi reprezentaciju na Poljudu u kvalifikacijama

Hajduk želi reprezentaciju na Poljudu u kvalifikacijama

Na Poljud bi trebali doći Slovačka ili Mađarska.

HNK Hajduk očitovao se dopisu koji su dobili iz Hrvatskog nogometnog saveza vezanog za organiziranje jedne kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo 2020. godine. Iz HNS-a su ponudili utakmice protiv Slovačke ili Mađarske koje su na rasporedu u listopadu i studenom 2019.

Iz Hajduka su pozitivno odgovorili, a ujedno su i zatražili sastanak sa savezom u Splitu kako bi iznjeli prijedloge za poboljšanje rada što bi svima bilo u interesu.

Hajduk je u dopisu zatražio sljedeće:

1. Implementacija svih odredbi Zakona o sportu u rad HNS-a (na županijskoj i nacionalnoj razini) odmah i bez odgode

2. Profesionalni angažman stranog Povjerenika za suđenje (na razdoblje od minimalno 3 godine, zbog potrebe neovisne reforme sudačke organizacije i revalorizacije sudaca na svim razinama natjecanja)

3. Vraćanje Udruge klubova 1. HNL kao voditelja natjecanja 1. HNL (ili makar Plenuma klubova sa samostalnim odlučivanjem)

4. Transparentni financijski izvještaji.

Daljnji zahtjevi HNK Hajduk su sljedeći:

5. Transparentno definiranje kriterija za izbor na sve upravljačke funkcije i operativna tijela HNS-a s uključivanjem kriterija regionalne zastupljenosti u samostalni odabir predstavnika na razini regije (kroz suradnju županijskih saveza unutar pojedine regije)

6. Izrada strategije nogometa do 31. prosinca 2019.

7. Provođenje novih izbora za upravljačka tijela HNS-a nakon izrade strategije i implementacije svih odredbi Zakona o sportu.

Reprezentacija je dosada igrala 12 utakmica na Poljudu, prvi puta 1995. protiv Italije, a posljednji 2015. također protiv Italije. Zanimljivo da su oba susreta završila 1:1.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.