Hajduku odbijen zahtjev za stranim sucima

Hajduku odbijen zahtjev za stranim sucima

Hajduk-Dinamo foto: Karolina Žalac

Komisija nogometnih sudaca razmotrila je i odbila prijedlog Hajduka da utakmice polufinala i finala Hrvatskog nogometnog kupa sude inozemni suci. Razlog ovakve odluke je zaključak da su hrvatski suci, unatoč pojedinačnim pogreškama, i više nego dovoljno kvalitetni suditi ključne utakmice Hrvatskog kupa i prvenstva.

Podsjećamo, Splićani su zahtjev uputili nakon poraza protiv Lokomotive jer sudac Tihomir Pejin u samoj završnici utakmice nije vidio očigledno igranje rukom u šesnaestercu.

“Na utakmici je bilo više grešaka u primjeni disciplinskih i tehničkih mjera od strane suca utakmice, a ocjena je dana na revidiranje kontroloru suđenja. Konstatirano je i da sudački tim nije djelovao kao tim iz čega su proizašle pogreške, uključujući nedosuđeni kazneni udarac za HNK Hajduk“, stoji u obrazloženju HNS-a.

Osim Hajduka, na suđenje su se bunili i Riječani kojima nije dosuđen kazneni udarac u susretu s Lokomotivom, a od Komisije su dobili sljedeći odgovor:
“Komisija će se pismeno očitovati na dopis Hajduka, kao i na dopis Rijeke po pitanju suđenja. Također, Komisija nogometnih sudaca donijela je odluku kako će se u užem sastavu sastati nakon svakog odigranog kola kako bi promptno mogla reagirati na sve situacije iz područja djelovanja Komisije nogometnih sudaca.”

Uprava Hajduka ovim je prijedlogom nastojala sačuvati regularnost natjecanja barem u Hrvatskom nogometnom kupu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.