Halihodžić: “Kovačić još može napredovati”

Halihodžić: “Kovačić još može napredovati”

Vahid Halihodžić osvrnuo se na odlazak Matea Kovačića u Real Madrid...

Vahid Halihodžić/Foto: commons.wikimedia.org/Clément Bucco-Lechat

Novi igrač Real Madrida Mateo Kovačić debitirao je za Dinamo sa samo 16 godina. Tadašnji strateg momčadi iz Maksimira Vahid Halihodžić se u izjavi za Index.hr prisjetio: “Kad igrač sa 16 godina dobije priliku u seniorima to je jasan pokazatelj da je iznimno talentiran. Ja sam ga gledao na dva treninga u kadetima i odmah sam ga bez razmišljanja pozvao na dva tjedna u prvu momčad i dao sam mu priliku da debitira. Koliko se sjećam odmah u prvoj utakmici je postigao pogodak glavom.”

Bilo je to o pobjedi Dinama protiv Hrvatskog Dragovoljca 6:0. Kovačić je u 21. minuti ušao umjesto ozlijeđenog Tomečaka, a u 42. minuti je glavom pogodio za 4:0. Tako je postao najmlađi strijelac u povijesti HNL-a, no to je kasnije oborio Alen Halilović.

Halihodžić je nastavio: “Teško je reći jeli prerano napustio Dinamo. Mislim da još nije dostigao vrhunac i siguran sam da Kovačić može još napredovati. U obrani bi trebao biti čvršći i snažniji, a također mora povećati broj postignutih pogodaka. U Interu nije bio standardan i treba mu još velikih utakmica. Njemu je ipak bila potrebna jedna odlična sezona da izgradi ugled i poveća si samopouzdanje i hrabrost. Dolazak u Real Madrid iznimno je priznanje za Kovačiča. Kad takav klub dovodi igrača to znači da on ima određene kvalitete. No, vidjet ćemo kako se to odraziti na njegov igrački razvoj. Definitivno mora još sazrijeti i ostvariti dodatan igrački napredak. Sad je u jednom od najvećih klubova svijeta i ima priliku potpuno se afirmirati. Jako ga simpatiziram jer je pristojan i marljiv. No, mora poraditi na samopouzdanju i hrabrosti.”

Osvrnuo se na iznos odštete: “Što je mnogo, a što je malo? U današnje vrijeme odštete u nogometu nisu niti malo realne. Nitko više ne može znati koliko igrač stvarno vrijedi. Vlada zakon tržišta, tj. ponude i potražnje. No, kad Real Madrid daje toliku svotu riječ je o iznimno velikom priznanju. Sad je na Mateu zadatak da se izbori za mjesto u sastavu. Naravno da će to zbog velike konkurencije biti teško. Potrebno mu je nešto bezobraznosti da se nametne treneru i suigračima jer je riječ o velikim zvijezdama. Ne poznajem dovoljno Beniteza, ali znam da je riječ o velikom i uspješnom treneru. Siguran sam da će znati koji je najbolji način za Kovačićev razvoj.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.