Halilović blizu Sporting Gijona

Halilović blizu Sporting Gijona

Sapunici oko Alena Halilovića približava se kraj...

Alen Halilović/Foto: Gettyimages

Za radio Cope Asturias vijest o odlasku Alena Halilovića na posudbu u Sporting potvrdio je njegov menadžer Zoran Stojadinović, a njegove je riječi prenio i sportski dnevnik iz Barcelone El Mundo Deportivo.

“Dok na papiru ne budu svi potpisi posao nije dovršen, ali sve zainteresirane strane su pristale na posudbu, pod uvjetom da igrač prođe liječnički pregled. Potpis će vjerojatno biti finaliziran u petak, ako ne bude nekih problema, a ne vidim zašto bi ih bilo”, izjavio je Stojadinović.

Prema dostupnim podacima, Sporting bi Haliloviću trebao isplaćivati minimalnu zajamčenu plaću za igrače koji nastupaju u španjolskoj Primeri, a ostatak bi podmirivala Barcelona.

Halilović je već dugo bio na meti Sportinga, ali se hrvatski veznjak nadao posudbi u neki od jačih europskih klubova. Kao moguće destinacije spominjani su engleski i njemački klubovi, a najbliže se dogovoru stiglo u pregovorima s HSV-om. No, trener hamburškog kluba Bruno Labbadia nije bio spreman jamčiti da će Halilović imati određenu minutažu, što je bio jedan od Barceloninih uvjeta.

Za razliku od Labbadije, trener Sportinga Abelardo Fernandez razgovarao je s Halilovićem i objasnio mu da će u njegovoj koncepciji imati značajnu ulogu. Ako je suditi prema krajnjem rezultatu, Halilovićevom pristanku da ode na posudbu u Gijon, Fernandez je bio dovoljno uvjerljiv.

Halilović bi trebao postati treće ovoljetno pojačanje Sportinga, nakon što su u Gijon već stigli Omar Mascarell iz Real Madrida i Tony Sanabria iz Rome.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.