Halilović: “Moje vrijeme dolazi – sad sam sretan u svlačionici s takvim igračinama”

Halilović: “Moje vrijeme dolazi – sad sam sretan u svlačionici s takvim igračinama”

Alen Halilović polako privodi kraju prvu sezonu u Barceloni, a generalno svojim prezentacijama i aklimatizacijom jednostavno mora biti zadovoljan...

Alen Halilović/Foto: Gettyimages

Alen Halilović imao je u svojoj prvoj ‘katalonskoj’ sezoni uspona i padova, nesuglasica s trenerom, sukoba s navijačima, ozljeda, odličnih igara, ali i ‘šturih prezentacija’, no svojim napretkom u ponajboljem klubu svijeta u globalu mora biti zadovoljan.

Istaknuo je to 18-godišnjak i u razgovoru za SN: “Barcelona je ispunila moja očekivanja, čak i više no što sam to na početku očekivao. Svime sam jako zadovoljan, obitelj je uz mene, učimo jezik i ponuđeni su mi svi uvjeti da se koncentriram jedino i isključivo na nogomet”, kaže hrvatski talent.

“Svi u klubu inzistiraju na nekakvoj obiteljskoj atmosferi – ako imaš bilo kakav problem, odmah će ti priskočiti u pomoć i pokušati ga riješiti. Uvidio sam da se ne kaže zalud kako je Barcelona – više od kluba”, zbori Halilović.

Barcelona B u španjolskoj Segundi gura vrlo loše – trenutačno je pretposljednja s 29 osvojenih bodova u 31 susretu, s istim brojem poena kao Recreativo Huelva i Racing Santander, tek bodom više od ‘fenjeraša’ Sabadallea, a od ‘sigurne zone’ jedanaest su kola prije kraja udaljeni tri boda.

“Naš je sastav najmlađi u povijesti Barcelone B – u ovakvu nas je situaciju dovelo i neiskustvo, jer praktički svi u Segundi imaju nešto prvoligaških minuta. No, ipak sam optimist – do kraja je ostalo još dosta utakmica i trebamo dati svoj maksimum, boriti se do posljednjeg sučeva zvižduka.”

Neizbježna je tema bila i reprezentacija – Niko Kovač za sada mu prigode daje ‘na kapaljku’, no s obzirom na godine – vremena za proboj u nacionalnom dresu ipak ima napretek.

“Mogu biti sretan što se uopće nalazim u svlačionici s takvim imenima”, realan je Alen. “Moje vrijeme tek dolazi, a i samo je iskustvo bivanja u dresu reprezentacije jednostavno neprocjenjivo.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.