Halilovićev incident dokazuje da je nestao kult La Masije

Halilovićev incident dokazuje da je nestao kult La Masije

Trener Barcelone B Jordi Vinyals ponešto je promijenio stav oko nedavnog incidenta Alena Halilovića na utakmici protiv Alcorcona...

Alen Halilović/Foto: Youtube screenshot

Još se uvijek lome koplja oko incidenta kojega je Alen Halilović priredio na utakmici B momčadi Barcelone i Alcorcona. Mini blaugrana poražena je na gostovanju rezultatom 3:1, a mladi je hrvatski ofenzivac zamijenjen već u 26. minuti nakon što je vratar Ortola ‘zaradio’ izravni crveni karton.

“Želim poručiti da mi je žao zbog jučerašnje reakcije. Bio sam ljut jer smo gubili, a ja sam se tek vratio nakon ozljede i želio sam igrati. Žalim što sam se pokazao u ovakvom svijetlu jer nisam takav. Mislim da mogu pomoći svojoj momčadi i želim pomoći suigračima i trenerima. Ispričavam se ekipi. Želim nastaviti učiti i nadam se pobjedama”, ispričao se Halilović putem Twittera.

Haliloviću se nije nimalo svidjelo ‘žrtvovanje’ trenera Jordija Vinyalsa, a potonji je kasnije stao u njegovu zaštitu rekavši kako ga “razumije jer je tako nešto sasvim normalno za mladoga igrača”.

No, Vinyalsovo mišljenje postepeno se ipak ‘modificiralo’. U razgovoru za El Mundo Deportivo Barcin je šef struke priznao s kakvim se problemima muči, a prokomentirao je i periodično nazadovanje slavnog omladinskog pogona – La Masije.

“Sve što nam se događa krivica je mnogih, a ni sam nisam izuzet, jer ovdje sam već dvije godine. Igračima smo dopustili da misle kako su iznad kluba, a Halilovićev slučaj samo je dokaz što se događa s ovom ekipom”, jada se Vinyals.

“Zanemarili smo gotovo sve što nas je dovelo ovdje. Moramo raditi na tome da vratimo vrijednost La Masije – odgovornost, žustrinu, solidarnost, skromnost. Trenutačno nemamo ekipu, a bez nje ne možemo ni ostvariti svoje ciljeve”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.