Hamilton: “Želimo biti još dominantniji”

Hamilton: “Želimo biti još dominantniji”

Nakon dominantne prošle sezone, Lewis Hamilton nada se ove godine biti - još bolji.

Lewis Hamilton/Foto: commons.wikimedia.org - Dcnarad

Premda su potpuno dominirali prošle sezone, kako pojedinačno, tako i momčadski, Lewis Hamilton i Nico Rosberg nadaju se kako će ove godine s Mercedesom ostvariti još bolje rezultate.

“Prošla je godina bila jedna od najboljih u mojoj karijeri, ako ne i najbolja. No, premda smo većim dijelom sezone bili na samome vrhu i dalje smo puni motiva i želimo nastaviti napredovati. Ove sezone tražimo još bolje nastupe i veću dominaciju“, nezasitan je britanski vozač.

Hamilton i njegov momčadski kolega Nico Rosberg odnijeli su ukupno 16 pobjeda (Hamilton 11), a veliku većinu prvenstva vodili su i međusobnu borbu za pokal pobjednika. Na koncu je prevladao “prvi bolid” – Hamilton je slavio s 384 naprama 317 Rosbergovih bodova, a uvjerljiv trijumf ostvaren je i u konstrukcijskom dijelu natjecanja.

“Imao sam sreće što sam svoje snove uspio ostvariti i prije tridesete, ali znam da još mogu dati mnogo. Ispred mene je još sigurno sedam-osam vrhunskih sezona”, smatra Hamilton. “Trenutačni mi je plan voziti barem jednako dobro kao prošle sezone. Izazov je natjecati se protiv ovoliko kvalitetnih momčadi, jer svaka od njih ima kako svoje snage, tako i slabosti. Ako su bolidi slične kvalitete, na stazi će biti bliske borbe, mnogo prestizanja i izravnih sučeljavanja, a to je upravo ono što i osobno preferiram.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.