Hanžekovićev memorijal: Ana Šimić slavila ispred Blanke Vlašić, Sandra Perković najbolja u disku

Hanžekovićev memorijal: Ana Šimić slavila ispred Blanke Vlašić, Sandra Perković najbolja u disku

Ana Šimić slavila je skokom od 193 centimetara, a Sandra Perković bacila je disk 65,09 metara

Ana Šimić slavila je u skoku u vis, a Sandra Perković u bacanju diska na 64. Hanžekovićevom memorialu kojega je obilježilo katastrofalno vrijeme. Jaka kiša onemogućila je bolje rezultate. Najbolje se to osjetilo u skoku u vis u kojem je Šimić slavila s preskočenih 193 centimetara iz prvog pokušaja. Do 193 centimetara Blanka Vlašić je sve visine preskočila iz prvog pokušaja, no spomenutu je preskočila tek iz trećeg pokušaja. Svaki pokušaj na većim visinima pokazao se nemogućom misijom.

– Bilo je jako teško skakati po ovakvom vremenu. Naravno da sam htjela bolje, ali teško se moglo nešto više, rekla je Ana Šimić.

– Samo sam molila Boga da ovo preživim. Vremenski uvjeti su bili očajni. Dvije godine nisam nastupila i ovo je sigurno korak prema naprijed, rekla je Blanka Vlašić.

U bacanju diska nije bilo konurencije, Sandra Perković slavila je bacivši spravu 65,09 metara. Rekord mitinga je izostao, kiša je jednostavno bila prejaka.

– Ovi uvjeti na stadionu, stalna kišta, krug je bio mokar… Skupila sam snage i prebacila 65 metara. To je kao da vozite auto po mokroj cesti, ne možete ići brzo. Zna se kome ide ova pobjeda, rekla je Sandra koja je pobjedu posvetila nedavno preminulom atletskom treneru Ivanu Ivančiću.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.