Helena Jurišić osvojila medalju na svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu

Helena Jurišić osvojila medalju na svjetskom prvenstvu u tajlandskom boksu

Splićanka ima sigurnu broncu.

foto: croring.com

Helena Jurišić plasirala se u polufinale IFMA svjetskog prvenstva u tajlandskom boksu koje se održava u meksičkom Cancunu.

Splićanka je u borbi protiv Eleonore Filippou, reprezentativke Cipra, pokazala odličan ritam i dominaciju te pobijedila sudskom odlukom 3:0 u kategoriji do 71 kilogram.

U polufinalu je očekuje ruska predstavnica Amaterima Bezman koja je pobijedila predstavnicu Australije u četvrtfinalnom meču. Pobjedom protiv Cipranke, Helena je osigurala broncu na izuzetno jakom Svjetskom prvenstvu.

U muškoj kategoriji do 81 kilograma, Marin Čarapina izgubio je prekidom u drugoj rundi od Ukrajinca Anatolija Sukhanova.

“Prvu rundu je Marin odlično otvorio borbu i kvalitetno konkurirao Ukrajincu, uhvatio par puta middle kick te ga kontrirao, ali na žalost kako je borba odmicala Ukrajinac je na fenomenalan način iskoristio svoju visinu od preko dva metra te poklopio carapinu svakim ulaskom u klinč i izmorio našeg borca koji nije mogao apsolutno konkurirati u klinču te je sudac prekinuo meč u drugoj rundi pošto je Marin izgubio snagu i nije vise mogao pružati otpor” javio je Emil Zoraj, dopredsjednik Upravnog odbora hrvatskog savez tajlandskog boksa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.