Henriquez prvi HNL-ovac na Copa Americi

Henriquez prvi HNL-ovac na Copa Americi

Dinamov čileanski napadač čeka nastup na Copa Americi...

Angelo Henriquez/Foto: Gettyimages

Dinamov napadač Angelo Henriquez mogao bi biti prvi igrač koji je direktno iz HNL-a dobio pozivnicu za nastup na Copa Americi, najstarijem kontinentalnom natjecanju na svijetu.

Ove godine Copa upriličuje svoje 44. izdanje, a prvi turnir odigran je davne 1916. Prema trenutačnim informacijama Dinamov Čileanac nije u prvom sastavu Jorgea Sampaolija, no velika je čast biti i među 23 najbolja pa ako se i ‘ušićari’ koja minuta…

“Velika je čast što sam pozvan u reprezentaciju, a bilo bi još ljepše da igram za svoju zemlju na domaćem terenu”, kazao je Henriquez.

U čileanskom napadu na otvaranju u Santiagu (noćas u 1.30 sati po hrvatskom vremenu), prema navodima tamošnjih medija, počet će nedodirljivi Alexis Sanchez, s druge strane bit će Beausejour, a mjesto središnje špice trenutačno je u vlasništvu Jorgea Valdive (Palmeiras).

Domaćini gaje velike nade na ovogodišnjoj Copi, pred svojom publikom očekuju naslov i vjeruju da do njega mogu doći. ‘Pravi’ su favoriti pak Brazil i Argentina, tradicionalno najveći suparnici i pretendenti na ovu prestižnu titulu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.