Henry: “Messi je jednostavno odlučio dobiti utakmicu”

Henry: “Messi je jednostavno odlučio dobiti utakmicu”

Proslavljeni francuski napadač komentirao je genijalnost Lea Messija...

Thierry Henry/Foto: Mario Ćužić - Zna.hr

Thiery Henry priključio se sviti koja se po tko-zna-koji-put divi umijeću 27-godišnjeg argentinskog ‘čarobnjaka s loptom’ Lea Messija. Novinari se tuku u pisanju hvalospjeva, a Messi(ja) poručuje: “Još nismo ništa napravili!”

Fantastičnu utakmicu protiv Bayerna, u kojoj je s dva brza pogotka slomio čvrsti bavarski blok, pohvalio je i njegov nekadašnji suigrač Henry.

“Messi je naprosto fantastičan. Htio je pobjedu i to je postigao. Dovoljno je tek dati mu loptu u blizini kaznenog prostora i ostaviti da piše povijest. Možda Bayern nije na pravi način ušao u utakmicu, no u drugom poluvremenu nije bilo neke velike razlike između dva takmaca. Sve do trena kad je Messi odlučio riješiti utakmicu”, govori francuski napadač.

Jedan od ljepših trenutaka susreta bio je upravo drugi Argentinčev pogodak, prilikom kojeg je na pod ‘zavaljao’ Jeromea Boatenga i sjajno prebacio Neuera. “Messiju jednostavno ne smijete i ne želite dopustiti da krene na svoju lijevu nogu, a upravo je to Boateng učinio. Što je drugo mogao? Nadati se da će Neuer obraniti i ponovno ih spasiti. Možda je pomalo smiješan način na koji je pao, ali zar je mogao što drugo?”, branio je njemačkog braniča Henry.

“Nevjerojatno je što sve Messi može učiniti samo u jednom koraku. Kad bih ja to pokušao, vjerojatno bih završio na travi. Morate razumjeti koliko je to teško napraviti”, ističe. “Vidio sam ga na treningu, radi fantastične stvari i protiv toga ne možete ništa. Kad imate Messija, imate i ogromnu prednost. S njim u momčadi, sve je moguće”, zaključuje legenda Arsenala.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.