Hezonja: Na mojim je leđima da Hrvatskoj košarci vratim slavu!

Hezonja: Na mojim je leđima da Hrvatskoj košarci vratim slavu!

Foto: CroatianSports.com/ Mario Hezonja

Rekao je Mario Hezonja, hrvatski NBA reprezentativac u ekskluzivnom intervju za CroatianSports.com nakon utakmice Orlando Magica s Los Angels Lakersima, u kojoj je njegova momčad Orlando ubilježila poraz od 107:98.

Hezonja je odigrao 16 minuta i u tom vremenu postigao 6 pogodaka za svoju momčad.

Nakon utakmice za CroatianSports.com dao je kratak intervju:

“Uskoro počinju kvalifikacije za Olimpijske igre jesi li zadovoljan stanjem u Hrvatskoj košarci?

– Iskreno, nisam, ali uspjeh će doći ako se držimo na okupu i postanemo svjesni loše situacije u kojoj se nalazimo. Da bi došli do Olimpijskih igra moramo proći kvalifikacije. Moramo pobijediti Italiju, Grčku i Tunis u prvoj skupini, neće biti lako, ali moramo pristupiti tome ozbiljno.

Hoće li Hrvatska biti u Riju ovog ljeta?

– Nadam se, mora biti. Hrvatska košarka ima svoju tradiciju i ogroman potencijal iako nekoliko godina unatrag nismo na nekom nivou stoga je na nama da tu tradiciju i uspjeh vratimo, posebice taj `teret´ ja nekako nosim na svojim leđima i osjećam se odgovornim jer Hrvatska zaslužuje da joj priuštimo takvu vrstu veselja.

Imaš 25 godina tek, kako to da onda nosiš broj 23 je li razlog Michael Jordan, je li on neka vrsta tvoje inspiracije?

– Nemam pojma iskreno. Dogodilo se kad sam igrao u Barceloni, čista slučajnost. Nisu imali 8 ili 11, brojeve koje ja volim pa su mi dali 23.  U privatnom životu nisam osoba koja previše mijenja, držim se svojih nekih rituala. Zato sam i tu uzeo broj 23.

Obzirom da si rođen 1995. Jordan je tako nekako bio i na vrhuncu, no tko je od novijih bio tvoja zvijezda ili inspiracija u košarci?

– Kobe Bean Bryant definitivno iako nisam previše tada pratio NBA ligu, nije bilo prijenosa na televiziji i više manje o tome sam čitao iz novina, možda Shaquille O’Neal.

Pratiš li nogomet kao sport?

– Ne tako često u zadnje vrijeme, ali moj dobar prijatelj je Alen Halilović i on mi prenosi novosti jer se čujemo svaki tjedan i puno pričamo o košarci, nogometu.

Jesi pratio prvu HNL-u i jesi li više Hajdukovac ili Dinamovac?

– Obzirom da sam rođen u Dubrovniku tamo se navija za Hajduk pa sam i ja navijao za Hajduk, no kad sam došao u Zagreb počeo sam pratiti Dinamo jer su dobro igrali. Uz to sviđa mi se kad klub ima svoje navijače koji ga `strasno´ bodre.

I za kraj, što ti je važnije NBA titula ili zlatna medalja Hrvatske na Olimpijskim igrama?

– Oboje, jednako!”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.