Hezonja najbolji bek-šuter na ovogodišnjem draftu?

Hezonja najbolji bek-šuter na ovogodišnjem draftu?

David Aldridge s NBA.com-a stavlja Marija Hezonju na prvo mjesto.

Mario Hezonja

Ugledni američki košarkaški novinar David Aldridge, za NBA.com svaka dva tjedna piše analizu igrača po pozicijama na ovogodišnjem NBA-draftu, koji će se održati krajem ljeta. Nakon razigravača, na red je došla i analiza bekova-šutera, pozicije koju igra i naš Mario Hezonja.

Kriterij po kojem Aldridge rangira igrače bili su njegovi razgovori s desetcima trenera i skauta u NBA ligi, kao i NCAA ligi, a pozicija ovisi i o tome koliko su određeni igrači već sada spremni za nastup u najjačoj ligi svijeta.

Prvo mjesto zauzeo je upravo Mario Hezonja, za kojega je napisao: NBA zajednicu definitivno je zaintrigirao Mario Hezonja, koji ulazi s klupe za Barcelonu. Sa svojom visinom i težinom, Hezonja ima odlične fizikalije i gotovo je sigurno da će biti uspješan na svojoj poziciji kada dođe u SAD.

Po onome što sam vidio, fizički bi se uklopio u ligu. Ima dosta toga kod njega što mi se sviđa. Dobro je što u Europi igra protiv starijih i iskusnijih igrača, a kada je to slučaj kod europskih igrača, onda obično imaju veće šanse za uspjehom kada dođu ovdje, kaže jedan od skauta u NBA-u, koji je odlučio ostati anoniman.

Iako su napisali da nije sjajan obrambeni igrač, primijetili su da se i na toj strani terena trudi i da ima prostora za napredak, a ogromni plus vide i u njegovoj samouvjerenosti, što obično nedostaje europskim igračima kada dođu u NBA, ali koja često može biti i dvosjekli mač.

Aldrigde zaključuje analizu riječima: Savršeno će se uklopiti ovdje, najviše zato što smatra da je stvarno dobar. Mislim da neće biti problema oko njegove prilagodbe u NBA-u.

Pretpostavlja se da će Hezonja biti izabran među prvih deset pickova na draftu, ali zbog mogućnosti produženog boravka u Europi, ne bi bilo čudo da padne i izvan navedenog raspona.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.