Hezonjin suigrač: “Mario ima sve predispozicije da postane top igrač”

Hezonjin suigrač: “Mario ima sve predispozicije da postane top igrač”

Boštjan Nachbar, Hezonjin suigrač u Barceloni ima samo riječi hvale za mladu zvijezdu hrvatske košarke.

Marijo Hezonja

Mario Hezonja proživljava najvažnije dane svoje košarkaške karijere. U srijedu ga očekuje treća utakmica finala ACB lige između njegove Barcelone i Reala iz Madrida (Real vodi 2:0) i ukoliko Blaugrana na svom parketu izgubi od Kraljeva mogao bi Hezonja biti u avionu za Brooklyn gdje se u četvrtak održava NBA draft na koji je Hezonja prijavljen.

Ukoliko Barcelona nadvisi Madrždane, igrati će se četvrta utakmica u petak što će Hezonjin put prema SAD-u malo odgoditi. Hezonjin suigrač u Barceloni, slovenski veteran Boštjan Nachbar ima samo riječi hvala za hrvatskog reprezentativca u čijoj se koži i on nalazio 2002. godine kada je kao 22-godišnjak iz Benettona odlazio u New Orleans Hornetse.

 Nadam se da će Hezonja u budućnosti raditi na segmentima igre koje mu nedostaju, jer igrački on može sve, izjavio je Nachbar koji je iz New Orleansa u prosincu 2004. prešao u redove Houston Rocketsa nakon kojih se 2006. otisnuo u New Jersey Netse gdje je proveo još dvije godine.

Nachbar također jedva čeka vidjeti NBA draft koji će se održati u četvrtak, iako ne želi prognozirati na kojoj bi poziciji Hezonja mogao završiti. Smatra ga kompletnim igračem koji ima sve, ali svoje igračke vještine mora izbrusiti do maksimuma: “S obzirom na talent koji posjeduje možda mu NBA liga više odgovara nego europska košarka,”

U sezoni Barcelone koja je zasad protekla bez trofeja, jedna od rijetkih svjetlih točaka su predstave Marija Hezonje, a Nachbar pohvaljuje trenera Xavija Pascuala na prilici koju je dao Mariju, ali upozorava na njegovu kontrolu emocija: “Previše igra s emocijama. Dogodi se jedna pogreška i to ga povuče da napravi nekoliko pogrešaka, iako to je tipično za mladog igrača.”

Prema pisanju katalonskog dnevnika Mundo Deportiva Hezonja se nalazi u užem izboru prvih pickova drafta te bi trebao završiti negdje od treće do osme pozicije.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.