HNK Rijeka: “Razgovarali smo s oba kandidata u Rijeci i Zagrebu”

HNK Rijeka: “Razgovarali smo s oba kandidata u Rijeci i Zagrebu”

Oba kandidata prethodnih dana i u danima koji dolaze traže potpise županijskih saveza za podršku njihovim kandidaturama.

foto: Screenshot/infografika

U tijeku je napeta i zanimljiva borba za funkciju predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. U igri su dvojica kandidata, proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Dario Šimić i aktualni predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Oba kandidata prethodnih dana i u danima koji dolaze traže potpise županijskih saveza za podršku njihovim kandidaturama. Šuker traži novi mandat, a Šimić kao jedini protukandidat obećava promjene u HNS-u.

Bivši igrač Dinama, Intera, Milana i Monaca zasad ima podršku Splitsko-dalmatinskog saveza, a Šimić računa na one još neodlučne, među kojima se nalazi Nogometni savez primorsko-goranske županije, koji se još nije izjasnio. Također, čeka se odluka i branitelja naslova HNK Rijeke, kao i njihovog predsjednika Damira Miškovića, člana Izvršnog odbora HNS-a.

Zbog raznih nagađanja i špekulacija posljednjih dana, HNK Rijeka oglasila se priopćenjem kojeg prenosimo u cjelosti.

Hrvatski nogometni klub Rijeka imao je svog kandidata s jasnim ciljevima, programom za boljitak hrvatskog nogometa, koji je utemeljen na svim onim principima za koje se naš predsjednik Damir Mišković zalagao od prvog dana ulaska u HNK Rijeka i hrvatski nogomet.

Rijeka će se i nadalje zalagati za sve promjene koje jamče stabilnost svih klubova, poboljšanje nogometne infrastrukture i kvalitete rada s mladim nogometašima.

HNK Rijeka, kao jedan od nositelja kvalitete, uvijek je spreman na konstruktivne razgovore sa svim onima koji žele pozitivne pomake.

Sukladno tome vodili smo i vodimo razgovore s preostala dva kandidata za mjesto predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. Razgovarali smo s oba kandidata u Rijeci i Zagrebu.

Neovisno o ishodu, HNK Rijeka će poštivati demokratska načela i volju većine, te se nadalje zalagati za boljitak hrvatskog nogometa.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.