HNL: Bivši igrač Istre potpisao za Rijeku

HNL: Bivši igrač Istre potpisao za Rijeku

Brojni odlasci u Riječkim redovima prislili su upravu na dovođenje novih igrača

nk-rijeka.hr

Brojni odlasci u Riječkim redovima prislili su upravu na dovođenje novih igrača. Nakon Luke Capana još jedno obrambeno pojačanje stiglo je na Rujevicu.

Mladi Portugalac Joao Escoval ovog ljeta stigao je u Istru te skupio 15 nastupa u HT Prvoj ligi. Prije Istre branio je boje Benfice. U Benfici je proveo cijeli svoj omladinski put, a za njihovu drugu ekipu u drugoj portugalskoj ekipi zabilježio je 17 nastupa. Ovih dana je predstavljen kao novo pojačanje Rijeke a potpisao je ugovor na godinu i pol dana s mogućnošću produljenja na još tri godine.

“Zadovoljan sam što sam u Rijeci, ovo je veliki klub koji se bori za titule u Hrvatskoj. Zato sam i htio doći. Nastupio sam protiv Rijeke i bilo je jako teško igrati protiv ovako kvalitetnog sastava, ustvrdio je Joao Escoval koji je nogomet počeo trenirati u Sacavenenseu s osam godina i nakon samo godinu dana otišao je u Benficu u kojoj je prošao sve omladinske uzraste”, kazao je mladi Portugalac za službene stranice riječkog kluba te dodao u nastavku.

“Istra 1961 je naravno manji klub u odnosu na Benficu, ali imao sam priliku igrati što je za mene bilo najvažnije. Nogomet u Hrvatskoj je kvalitetan, prema onome što sam dosad vidio. Kada sam stigao u Istru 1961 morao sam odrasti kao igrač i osoba. To je bilo dobro za mene i vjerujem da ću u Rijeci i dalje napredovati”, ustvrdio je Escoval.

Da li njegov transfer u Rijeku znači i odlazak pouzdanog stopera Darija Župarića vidjet ćemo kroz nekoliko dana jer ponuda ne nedostaje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.