HNL: Dinamo pobjedom u Puli povećava prednost nad Rijekom?

HNL: Dinamo pobjedom u Puli povećava prednost nad Rijekom?

U slučaju pobjede na stadionu Aldo Drosina Dinamo bi otišao Rijeci na šest bodova prednosti. Gostovanje u Puli je uvijek zahtjevno, ali se Dinamovci s pravom nadaju novim bodovima. Trener Dinama, koji je ovaj tjedan bio pretučen te će sa gipsom u ruci voditi utakmicu, najavio je dvoboj: “Očekuje nas serija gostovanja nakon uspješno odrađene utakmice u Zaprešiću i utakmice Kupa. Čekamo potvrdu svega što smo radili do sada. Idemo na pobjedu, a vidjet ćemo kakvo će biti vrijeme i teren u Puli. Kao svaki put do sada, naravno da želimo pobijediti. Analizirali smo Istru, imaju dobru momčadi i dobrih situacija, međutim bit ćemo spremni na apsolutno sve. Sve ovisi samo o nama“.

U Dinamu su imali nekih problema s virozama, ali svi osim Matela i Ćorića biti će spremni za gostovanje kod Puljana.

Kod domaćih situacija je potpuno drugačija. Posljednji su na tablici sa samo jednom pobjedom. “Kao zadnji na ljestvici dočekujemo lidera i svjesni smo da nas očekuje jako zahtjevna utakmica, ali igramo doma, na našem travnjaku kakav god da je i pokušat ćemo napraviti sve što je u našoj moći da uzmemo poneki bod. Bit će teško jer nije sporno da Dinamo ima kvalitetniju momčad od naše, ali ako uđemo u utakmicu bez da vjerujemo da u njoj možemo nešto napraviti, onda bolje da je niti ne igramo neovisno o tome tko nam je protivnik. Uvijek se trebamo nadati i vjerovati da možemo izvući pozitivan rezultat“ – rekao je Darko Raić Sudar, trener Istre 1961

Trener domaćih muku muči kako će postaviti momčad za današnji ogled te je rekao: Muči me još nekoliko dilema koje ću razriješiti neposredno pred utakmicu. Hadžić na desnom boku ili na stoperu, Bertoša na lijevom beku ili on na stoperu, a Čuljak na lijevom beku te da li Mitrevskog da ostavim u zadnjoj liniji ili ga opet vratim u vezu. Usto, u zatvorenijoj formaciji u špici bi nam mogao biti korisniji Matjaž jer on više radi za momčad i zna zadržati loptu, dok je u ofenzivnoj bolji Jelavić koji je opasniji u kaznenom prostoru – otkrio je Raić Sudar dileme koje još nije razriješio. – “Taktički gledano, bit ćemo zgusnutiji u obrani nego na prethodnim utakmicama, prepustiti Dinamu inicijativu, malo ih sačekati i potom preko naših hitrijih i bržih igrača tražiti način da ih ugrozimo, a usto i čekati priliku iz prekida“.

Današnju utakmicu, koja počinje u 17 sati, sudit će Marko Matoc kao glavni sudac, Jerko Crnčić i Davor Kožarec pomoćni suci te Igor Križarić kao četvrti sudac.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.