HNL: Dinamo potpisao povremenog hrvatskog reprezentativca

HNL: Dinamo potpisao povremenog hrvatskog reprezentativca

Veliko pojačanje stiglo je na kritičnu poziciju u obrani Dinama.

foto: GNK Dinamo

Nakon što je danas Dinamo predstavio osam novih igrača, nešto kasnije vjernost Dinamu potpisao je i deveti igrač. Radi se o provjerenom igraču te povremenom reprezentativcu Hrvatske, Marinu Leovcu.

29-godišnji branič karijeru je započeo 1997. godine u austrijskom klubu Sportunion Aschbach, a 2001.  prešao jeu USV Oed/Zeillern. Već iduće godine nosio je dres Austrije iz Beča, a za prvu momčad debitirao je u sezoni 2009/2010. U karijeri je još nosio dresove Rijeke i PAOK-a. Za reprezentaciju je nastupio u četiri navrata, a prvi nastup upisao je protiv Argentine u studenom 2011. godine.

Hrvatska javnost i navijači upoznali su ga kada je u kvalifikacijama za Ligu prvaka u dresu Austrije postigao prvi pogodak u slavlju bečkog kluba protiv Dinama na Maksimiru, krajem kolovoza 2013. Bio je to njegov prvi gol u službenoj utakmici, a loptu s te utakmice sačuvao je za uspomenu.

“Sretan sam i ponosan što sam potpisao ugovor s Dinamom. Klub je vratio trofej prvenstva i Kupa na Maksimir prije nepunih mjesec dana i pokazao ozbiljne namjere za nadolazeći period. Dinamo je kvalitetna ekipa s kvalitetnim stožerom i čast mi je biti dio momčadi koja ove godine ima cilj ne samo nastaviti s uspjesima na domaćem planu, nego postići dobre rezultate i u Europi. Pola godine sam igrao u Austriji Beč koju je vodio trener Nenad Bjelica tako da sam dobro upoznat s njegovim radom. Vjerujem da su pred Dinamom brojni uspjesi ove sezone, a ja ću dati sve od sebe da zahvalim klubu na povjerenju i da opravdam svoj dolazak”, rekao je novi igrač Dinama nakon potpisivanja ugovora.

Ovih dana u Dinamo bi trebao stići i mladi hrvatski reprezentativac, Lovro Majer.