HNL: Hajduk desetkovan dolazi na Rujevicu, Kopić: “Protiv Rijeke nećemo kalkulirati“!

HNL: Hajduk desetkovan dolazi na Rujevicu, Kopić: “Protiv Rijeke nećemo kalkulirati“!

Trener Splićana osvrnuo se na veliki dvoboj u posljednjem kolu.

Foto: Andrej Turina

Danas od 17 sati pred nama je pretposljednja utakmica ovosezonske sezone Hrvatski Telekom Prve HNL, u sklopu koje će na Rujevici u izravnom dvoboju za drugo mjesto prvenstvene ljestvice snage odmjeriti Rijeka i Hajduk.

Međutim, neće to biti posljednja utakmica Splićana ove sezone, koji još u srijedu moraju odigrati i finale Kupa Hrvatske protiv zagrebačkog Dinama u Vinkovcima. Ipak, trener Bilih Željko Kopić tvrdi da je fokus igrača isključivo usmjeren na Rijeku.

“Bilo koji oblik kalkulacija protiv Rijeke ne dolazi u obzir jer to nije Hajduk. Ova utakmica nam je sada prioritet i učinit ćemo sve u našoj moći da ostvarimo pozitivan rezultat“, započeo je trener Hajduka.

Splićani bi u slučaju pobjede nakon punih šest godina jednu sezonu HNL-a konačno završili na drugom mjestu. Svjestan je toga i Kopić, a nada se da su i igrači:

“Vjerujem da su svi svjesni važnosti oba dvoboja, s naglaskom na ovaj prvi koji nam slijedi i izravnu borbu za drugo mjesto. Stalno naglašavam da je svaka utakmica dodatan motiv i vjerujem da imamo dovoljno mudrosti, snage i kapaciteta da odigramo dvije prave utakmice na način na koji se to od nas i očekuje“, zaključio je.

Vrijedi spomenuti da Bili danas na raspolaganju neće imati ozlijeđenog vratara Karla Leticu, kao i napadača Huga Almeide te kapetana Zorana Nižića, a da će susret zbog akumuliranih žutih kartona propustiti Toma Bašić i Fomitschow. Jedina dobra vijest za Hajdukovce su povratci Mije Caktaša i Savvas Gentsogloua.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.