HNL: Hajduk krenuo sa pripremama, gdje je Marko Futacs?

HNL: Hajduk krenuo sa pripremama, gdje je Marko Futacs?

Sapunica oko Marka Futacsa na početku ljetnih priprema

Željko Kopić je danas pozvao igrače na početak ljetnih priprema. Strateg Bijelih je na prvom treningu na raspolaganju imao sljedećih 27 igrača: Toma Bašić, Domagoj Bradarić, Mijo Caktaš, Ivan Delić, Steliano Filip, André Fomitschow, Savvas Gentsoglou, Ádám Gyurcsó, Ardian Ismajli, Mirko Ivanovski, Josip Juranović, Stanko Jurić, Franko Kovačević, Leon Kreković, Borja López, Marin Ljubić, Davor Matijaš, Božo Mikulić, Darko Nejašmić, Zoran Nižić, Ante Palaversa, Josip Radošević, Michele Šego, Edin Šehić, Dario Špikić, Tonio Teklić i Fran Tudor.

U odnosu na prošlu sezonu s momčadi nisu Ivo Grbić, Petar Bosančić i Hugo Almeida. U srijedu će se suigračima priključiti napadač Ahmed Said Said te veznjak Hamza Barry, dok je lijevi bek Hysen Memolla dobio tjedan dana dodatnog odmora zbog reprezentativnih obveza krajem svibnja i početkom lipnja. Mladi novopridošli igrač Jurica Pršir preskočit će, zbog zdravstenih poteškoća, nekoliko prvih treninga.

Prava drama danas se odvija oko statusa Marka Futacsa. Na službenim stranicama Hajduk je objavio sljedeće: “Marko Futacs se nije pojavio na današnjem okupljanju, međutim kako nije dodatno pojasnio o čemu je riječ, Klub će odlučiti o mogućim sankcijama prema igraču.” Još jučer (nedjelja) je sam Futacs na društvenim mrežama najavio kaka se danas vraća poslu, pa još više čudi njegov izostanak na današnjem okupljanju.

🦂🤙🏻 #backtoworktomorrow😩

A post shared by MF9⚽️⚽️ Hajduk Split (@markofutacs) on

Nakon što su mediji prenijeli vijest, Futacs se oglasio preko svog instagram profila i medijske naslove proglasio “fake”(!?), iako je njegov izostanak nekoliko sati ranije službeno potvrđen od strane kluba!

Sat kasnije opet se oglasio preko društvenih mreža i pokušao je razjasniti cijelu situaciju: “Izvan Splita sam uz dopuštenje kluba. I ja sam danas krenuo sa pripremama sa privatnim trenerom koji mi je pomogao nakon ozljede i nadgledao proces rehabilitacije. Nakon teške ozljede odlučio sam raditi sa njim prvih nekoliko dana. Dok god sam igrač Hajduka dati ću sve od sebe za klub!”

Čekamo rasplet cijele priče. Ili je Futacs na svoju ruku “produžio odmor”, pa se naknadno pokušao spasiti ili su ljudi u Hajduku zaduženi za internetsku stranicu imali “krive” informacije. Objava o izostanku Futacsa i za vrijeme pisanja ovoga teksta dostupna je na službenoj stranici kluba…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.