HNL: HNS će danas objaviti konačne odluke oko licenciranja

HNL: HNS će danas objaviti konačne odluke oko licenciranja

Puno je upitnika pred odluku žalbenog tijela HNS-a

Dan koji svi čekaju – danas će se tek doista znati tko će iduće sezone igrati u kojoj ligi! Iako je prvenstvo u dvije najviše rangirane lige u hrvatskoj završeno proteklog vikenda, tek nakon objave odluke žalbene komisije HNS-a će se znati tko je zadovoljio kriterije koje lige. Prije mjesec dana prvostupanjskom odlukom su izdane sljedeće licence za sezonu 2018/2019:

UEFA licence za 2018/19. dobili su:

1. GNK Dinamo Zagreb
2. HNK Hajduk š.d.d., Split
3. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
4. NK Lokomotiva, Zagreb
5. NK Osijek s.d.d., Osijek
6. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
7. SNK Slaven, Koprivnica

Licence za I. HNL za 2018/19. dobili su:

1. GNK Dinamo Zagreb
2. HNK Gorica, Velika Gorica
3. HNK Hajduk š.d.d., Split
4. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
5. NK Lokomotiva, Zagreb
6. NK Osijek s.d.d., Osijek
7. HNK Rijeka s.d.d., Rijeka
8. SNK Slaven, Koprivnica

Izdane licence za II. HNL za 2018/19. dobili su:

1. GNK Dinamo Zagreb – Dinamo II.
2. HNK Gorica, Velika Gorica
3. HNK Hajduk š.d.d., Split – Hajduk II.
4. NK Inter-Zaprešić, Zaprešić
5. NK Lučko, Zagreb
6. NK Osijek s.d.d., Osijek – Osijek II.
7. NK Sesvete, Sesvete

Od prvoligaša tako za sada licencu nije dobio Rudeš kao niti oba učesnika doigravanja Istra odnosno Varaždin. Prema dostupnim informacijama sva tri kluba bi trebala dobiti licencu za Prvu HNL.

U Drugoj HNL je nešto veća ‘zavrzlama’. Pošto je Gorica uz valjanu licencu izborila i sam ulazak u najviši rang natjecanja, a Inter je sačuvao status prvoligaša, tek pet klubova trenutno ima valjanu dozvolu za nastup u drugoj ligi!? Pitanje je kako će se popuniti 11 otvorenih mjesta? Izgledno je i da će Cibalia ostati bez druge lige! U postupku su predali molbu za licencu za Prvu HNL, ne i za drugu!? Ukoliko žalbeno tijelo HNS-a ne izda prvoligašku licencu klubu s Bosuta, ona će kao i Split prošle godine završiti u 3. HNL! Iz Dalmacije stižu i informacije da se doigravanje između Splita (4. u 3.HNL jug) i Hrvatskog Dragovoljca (11. u 2. HNL) neće igrati! To u prijevodu znači slijedeće (uz preduvjet da će svi drugoligaši koji su trenutno još bez licence dobiti zeleno svijetlo): ili će Cibalia ostati bez licence ili jedan od trećeligaša. Na istoku je Osijek II već izborio ulazak (uz valjanu licencu), a drugo mjesto će najvjerojatnije pripasti BSK Bijelo Brdo (tri kola prije kraja imaju šest bodova više od Međimurja moji je također tražio drugoligašku licencu).

Na zapadu je vodeći Vinogradar, dok je druga Opatija povukla svoju molbu. Dubrava Tim Kabel je trenutno na trećem mjestu i jedini je uz Vinogradar koji je tražio drugoligašku licencu. Na jugu vodeći dvojac Croatia i Primorac nisu tražili licencu odnosno povukli su svoje molbe te će tako Zadar u drugu ligu (ako se izbori za licencu). Split bi trebao u kvalifikacije protiv Hrvatskog Dragovoljca (30.05./02.06.), no kao što smo naveli čini se da će netko iz druge dvije treće lige ili Cibalia ostati bez licence, pa će tako i Split i ‘Crni’ igrati drugu ligu, ako se izbore za licencu!

Čeka se odluka žalbenog tijela HNS-a i rješenje svih ‘ali’ i ‘ako’ i ‘ukoliko’…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.