HNL: Lokomotiva posudila dva igrača Istri, stigao i jedan Korejac

HNL: Lokomotiva posudila dva igrača Istri, stigao i jedan Korejac

Burno je u istarskom prvoligašu.

Foto: NK Istra 1961

Još uvijek je burno u pulskom prvoligašu. Puno je dolazaka, a oni koji su htjeli otići, to su već učinili na kraju prošle ili početkom ove godine.

Kasnili su nogometaši Darka Raića-Sudara s pripremama. Još kad su svi započeli, on je na popisu imao samo osam igrača s kojima može raditi. Prvi se u klub vratio iskusni Vanja Iveša, a nakon njega su stigla još dva povratnika, Ivan Zgrablić i Andrea Ottochian. Istri su se priključili i povratnici u hrvatski nogomet, napadač Andrej Kerić i Franjo Prce koji je došao na posudbu iz Lazija. Stigao je i jedan korejski igrač, Kyu-Bin Oh.

Danas je stigla potvrda od Lokomotive u kojoj piše da su dva igrača kluba otišla na posudbu u Istru. Radi se o mladim nogometašima, Kristijanu Jakiću i Ivanu Antunoviću.

Kristijan Jakić vezni je igrač koji je  svoje nogometne početke imao u Imotskom, a već se u kadetima priključio tada prvoligašu, RNK Split. U prošloj sezoni bio je standardni član postave Splita, a upisao je 27 nastupa za crvene uz jednu asistenciju. Na početku ove sezone ovaj dvadesetogodišnjak stigao je u Lokomotivu, ali je u HT Prvoj ligi za “Lokose” odigrao samo 95. minuta.

Drugi mladić koji je stigao u Istru iz Lokomotive je Ivan Antunović. On je karijeru započeo u Slaviji iz Pleternice da bi se potom priključio seniorima Sesveta. U drugoligaškoj sezoni za Sesvete je odigrao 31. utakmicu, a pritom je postigao i 10 pogodaka. Već nakon te sezone otišao je u Lokomotivu i upisao je sveukupno 27 nastupa s tri postignuta pogotka.

Što se tiče vlasniče strukture u Istru, tu za sada još nema promjena te je budućnost i dalje neizvjesna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.