HNL: Novi kiks Rijeke, Santini izludio Rujevicu

HNL: Novi kiks Rijeke, Santini izludio Rujevicu

Pred otprilike tri tisuće gledatelja Rijeka je na Rujevici ugostila Inter iz Zaprešića te nije uspjela doći do pobjede. Interovci su se cijelu utakmicu uspješno branili te su sačuvali mrežu netaknutom.

 Hrvatski prvak brzo se nametnuo na sredini terena, zagospodario travnjakom, ali Zaprešićani su vrlo gusto stajali pred svojim vratima i nisu dopuštali domaćinu prilaze zaprešićkom golu. Domaći su nogometaši dobro kroz sredinu terena kombinirali u 24. minuti, na kraju je tukao Bradarić, a lopta se odbila od bloka, pa završila u naručju zaprešićkog vratara. U sredini prvog dijela, jačao je pritisak Rijeke, a dalekometni udarac isporbao je Maleš, ali nedovoljno opasno za Santinija. U 40. minuti lijep pokušaj Gorgona iz voleja, ali lopta je otišla iznad gola.

U nastavku još veća dominacija Riječana, ali obrana Zaprešićana sa Santinijem na golu nije se dala slomiti. Nakon dvije minute od ulaska u igru, Matei je pokušao iznenaditi Santinija, ali gostujući vratar odlično brani težak udarac. Samo šest minuta kasnije pokušaj glavom Punčeca, ali još jedanput brani Santini. Zoran Kvržić u 74. minuti nakon kornera puca prema golu Intera, ali odlična desetka na vratima Intera i to je uspjela obraniti. Pet minuta prije kraja utakmice najbolja prilika ze Rijeku. Sam se pred Santinijem našao Gavranović, ali i iz te akcije gostujući vratar izlazi kao pobjednik. I u sudačkoj nadoknadi Rijeka je na sve načine pokušala doći do pobjede, ali na žalost po Riječane nisu uspjeli probiti obranu Intera.

Na Rujevici se još jedanput ove sezove nije upalio pobjednički vatromet.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.