HNL: Prijelazni rok se polako zahuktava

HNL: Prijelazni rok se polako zahuktava

Iako službeno u Hrvatskoj prijelazni rok počinje 18. siječnja i traje do 15. veljače, hrvatski klubovi počeli su dovoditi svoje igrače.

Iako službeno u Hrvatskoj prijelazni rok počinje 18. siječnja i traje do 15. veljače, hrvatski klubovi počeli su dovoditi svoje igrače.

Pripreme za proljetni dio prvenstva započela je većina klubova. Za sada je zabilježeno više odlazaka nego dolazaka, ali kroz razdoblje do kad traje prijelazni rok očekuje se nekolicina dolazaka u klubove u HT Prvoj ligi.

Dinamo je za sada doveo najzvučnije pojačanje u liku i djelu Marija Gavranovića. Iz kluba su za sada otišli Domagoj Pavičić koji je prvi dio sezone proveo na posudbi u Rijeci, a sada je i službeno potpisao za Rijeku kao dio transfera od švicarskog napadača. Klub su još napustili Angelo Henriquez odlaskom u meksički Atlas te dugogodišnji igrač Dinama, Domagoj Antolić koji je pojačao redove Legije iz Varšave.

U Rijeci se dogodio pravi egzodus ključnih igrača. Prvi je klub napustio Mario Gavranović, a nakon njega i Josip Mišić odlaskom u Sporting, a Marko Vešović se priključio Antoliću i Eduardu u Legiji dok bi Josip Elez  danas trebao potpisati za Hannover. Nakon što je prvi dio proveo na posudbi, ovih dana je Domagoj Pavičić potpisao za riječki klub na četiri i pol godine.

Ante Erceg je jedini igrač u Hajduku koji je ušao u transferske rubrike. U transferu vrijednom 1, 8 milijuna dolara, Ante je otišao u Ujedinjene Arapske Emirate gdje će pojačati redove Al Ahlija.

Na Gradskom vrtu je ovih dana jako prometno jer su se s posudbe vratili Milovan Petrovikj, Aljoša Vojnović, Zvonimir Mikulić, Tomislav Štrkalj i Zvonimir Filipović. Za sad su klub napustili Zoran Lesjak i Josip Špoljarić koji odlaze na posudbu u talijanskog trećeligaša Santarcanelgo.

Lokomotiva pripreme započinje s novim trenerom, Šibenčaninom Goranom Tomićem. Za sada je novi trener dobio jedno pojačanje. U klub je stigao Bojan Knežević iz Dinama. Iz kluba su za sada otišli Jan Doležal, Luka Capan i Vinko Soldo.

Koprivničanci su ozbiljno krenuli u pojačavanje igračkog kadra te su već doveli dva bivša igrača Istre, Davida Puclina i Tomu Kitanovskog. Mateas Delić je pod kraj prošle polusezone trenirao s klubom, ali je ovih dana stavio i službeni potpis za Slaven Belupo. Klub su za sad napustili Telushi, Blažević i Kendeš.

 Cibalia je za sada dovela takentiranog stopera iz Dinama, Vinka Soldu. Kod Vinkovčana su zabilježena dva odlaska jer su se u Osijek vratili Tomislav Štrkalj i Zvonimir Filipović.

Rudeš, Inter i Istra za sada nisu aktivni na tržištu. Svima je poznato da je Istru tijekom sezone napustilo puno igrača, a najsvežiji odlazak je mladog igrača Renata Gojkovića.

Budući da prijelazni rok u Hrvatskoj traje sve do 15. veljače za očekivati je sve više dolazaka i odlazaka s naših travnjaka.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.