HNS I JUVENTUS SLOŽNI OKO DIJAGNOZE OZLJEDE MARKA PJACE

HNS I JUVENTUS SLOŽNI OKO DIJAGNOZE OZLJEDE MARKA PJACE

Marko Pjaca

Iako je Hrvatski nogometni savez odmah nakon obavljenog pregleda magnetskom rezonancijom objavio preciznu dijagnozu ozljede Marka Pjace zbog koje krilni napadač propušta utakmice protiv Kosova i Finske, smatramo to potrebnim ponoviti.

Dok je Juventus s razlogom demantirao netočne navode talijanskih medija o frakturi fibule (što Savez nikada nije spominjao), a koji su proizašli iz loše, neoprezno i neodgovorno prevedenog termina “infrakcija”, dio hrvatskih medija požurio je dovesti u pitanje dijagnozu liječničke službe Hrvatskog nogometnog saveza odnosno težinu Pjacine ozljede.

Ponavljamo, pregled magnetskom rezonancijom jasno je pokazao infrakciju fibule, o čemu je Hrvatski nogometni savez odmah obavijestio javnost. Ništa od toga Juventus nije demantirao, niti bi mogao, jer pregled MR-om pokazao je upravo to. Osim u dijagnozi, Juventusova i HNS-ova liječnička služba u potpunosti su se složili i oko vremena za oporavak, što bi bilo nemoguće kada bi dijagnoze bile različite u smislu težine ozljede.

Takva ozljeda zahtijeva mirovanje pa iz istog razloga Pjaca ne trenira u Juventusu nakon povratka iz kampa reprezentacije. Iako ozljeda, srećom, nije teška, takve je prirode da onemogućuje Pjacin nastup za Hrvatsku ovoga tjedna, usprkos igračevoj velikoj želji o kojoj svjedoči i da je unatoč boli stigao na okupljanje i pokušao odraditi prvi trening.

Žao nam je što neki talijanski mediji loše prevode hrvatski jezik, kao što nam je žao da neki hrvatski mediji dovode u pitanje stručnost i odličnu suradnju liječničkih službi HNS-a i Juventusa s obzirom na ugled liječnika u obje službe i činjenicu da su ti liječnici došli do iste dijagnoze.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.