HNS je kriv za poljudsku svastiku, Cvrk simbolično kažnjen

HNS je kriv za poljudsku svastiku, Cvrk simbolično kažnjen

Donesena je presuda oko nacističkih obilježja na Poljudu tijekom utakmice Hrvatske i Italije...

Splitski Prekršajni sud obznanio je presude za spornu svastiku koja je osvnula na travnjaku Poljudske ljepotice tijekom kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro 2016. godine između Hrvatske i Italije.

Pravosuđe je u konačnici odlučilo kako Zoran Cvrk, kao voditelj javnog okupljanja, “nije poduzeo sve što je potrebno za uklanjanje svastike”, a HNS-ov dugogodišnji povjerenik za sigurnost već je podnio žalbu Visokom prekršajnom sudu zbog ‘isukane’ kazne od dvije tisuće kuna.

Prekršajni nalozi izadani su i izvršnom direktoru Hrvatskog nogometnog saveza Damiru Vrbanoviću, kao i HNS-u kao pravnoj osobi, a radi se o iznosima od 10 i 80 tisuća kuna. Na te su presude također već upućene žalbe, zbog čega će čitav slučaj i formalno dospjeti na sudsku raspravu.

Spomenimo i kako je splitska policija prvotno zatražila financijsko ‘udaranje po džepu’ od 100 tisuća kuna za HNS i 25 tisuća kuna za Vrbanovića, a zbog propusta u organizaciji natjecanja za prekršaj iz članka 5. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Cvrka se pak ‘teretilo’ da je prekršio članak 21. Zakona o javnom okupljanju, za što je uostalom i priznao grešku te istaknuo kako je “spreman prihvatiti odgovornost”.

Osobe koje su autori sporne svastike, unatoč objavljenoj video snimci samoga čina neovlaštenog ulaska na stadion, još uvijek nisu pronađene…

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.