HNS kreće u obnovu stadiona! UEFA odobrila sredstva

HNS kreće u obnovu stadiona! UEFA odobrila sredstva

HNS će sredstvima UEFA-e u ljeto 2018. godine obnoviti travnjake svih hrvatskih prvoligaša.

Hrvatski nogometni savez primio je u utorak i  formalnu potvrdu UEFA-e da je na sjednici HatTrick komisije prihvaćen prijedlog HNS-a o prenamjeni preostalih sredstava predviđenih za izgradnju nogometnog centra Svetice.

“HNS je nedavno uputio zamolbu UEFA-inoj HatTrick komisiji prema kojoj bi se financijska sredstva predviđena za Svetice iskoristila za obnovu igrališta hrvatskih prvoligaša. Manji dio tih sredstava uložen je u pripremu i početak projekta Svetice koji je u međuvremenu obustavljen, s čime se UEFA usuglasila. Savez je sa zadovoljstvom dobio pisanu potvrdu UEFA-e kako je prijedlog HNS-a prihvaćen te je formirana posebna komisija Saveza koja će u kratkom roku, u suradnji s gradovima koji su vlasnici objekata i klubovima koji su njihovi korisnici, poduzeti sve pravne radnje, uključujući javni natječaj, kako bi se do svibnja 2018. godine pripremili svi uvjeti za početak radova. Uređenju terena pristupilo bi se za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji kada nema klupskih aktivnosti i završilo prije početka nove natjecateljske sezone”, stoji u objavi na mrežnim stranicama HNS-a.

U objavi se naglašava kako je cilj Hrvatskog nogometnog saveza je da spomenuta sredstva, kao i druga sredstva koja bi se povukla iz odgovarajućih fondova FIFA-e i UEFA-e, budu usmjerena na poboljšanje nogometne infrastrukture, kako bi natjecateljsku godinu 2018./19. prvoligaši dočekali na novim, besprijekornim travnjacima, što bi nogometašima pružilo maksimalne uvjete za igru, a gledateljima na stadionima i putem malih ekrana uživanje u atraktivnijem nogometu.

“Ovo je početak projekta Hrvatskog nogometnog saveza koji će u kratkom roku pored prvoligaških terena određena sredstva rasporediti i u županijskim nogometnim savezima, a koji će sukladno svojim planovima i prioritetima ulagati u nogometnu infrastrukturu u sljedećem razdoblju”, stoji u priopćenju HNS-a .

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.