HNS najavio gradnju nogometnog centra

HNS najavio gradnju nogometnog centra

- Hvala prije svega Gradu Zagrebu i ŠRC-u Svetice. Nogomet raste iz dana u dan te moramo graditi infrastrukturu i nadam se da ćemo imati i regionalnih centara, rekao je Davor Šuker

Davor Šuker/Getty Images

Dogovorom Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza najavljena je gradnja nogometnog centra HNS-a u Zagrebu kraj maksimirskog stadiona. Na lokaciji Športsko-rekreacijskog centra Svetice tako će niknuti dugoočekivani nogometni centar gdje će se kao domaćini moći pripremati sve selekcije hrvatske reprezentacije.

Grad Zagreb, točnije Ustanova za upravljanje zagrebačkim športskim objektima koja je do sada upravljala ŠRC Svetice prepustila je HNS-u upravljanje objektima s ciljem izgradnje nogometnih terena ali i obnove postojećih atletskih sadržaja. Financiranje izgradnje nogometnog centra vršit će se iz proračuna HNS-a koji dugo vremena ima spomenuta sredstva na računu, još dok je u planu bila gradnja u Tuhelju, uz namjenska sredstva UEFA-e i FIFA-e za izgradnju novih igrališta.

U ime grada Zagreba projekt je na spomenutoj lokaciji najavio Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport dok se predsjednik HNS Davor Šuker zahvalio na postignutoj suradnji.

– Hvala prije svega Gradu Zagrebu i ŠRC-u Svetice, koji je i u vremenu kada sam igrao nogomet bio zelena oaza grada Zagreba. Nogomet raste iz dana u dan te moramo graditi infrastrukturu i nadam se da ćemo imati i regionalnih centara. Sve bismo papire trebali riješiti do veljače. Imamo sredstava još od Tuhelja. Treba nam umjetne trave, terena, a ovoga trenutka HNS ima ogroman rejting u svijetu. Hvala svima koji pomažu ovaj projekt, izgradit ćemo lijep centar na diku i ponos Hrvatske, rekao je Šuker na Sveticama.

Prilikom najave izgradnje nogometnog centra došlo je i do prosvjeda sportaša rekreativaca koji trenutno koriste objekte u sklopu ŠRC Svetice.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.