HNS ne odustaje: Protiv Bugarske se igra u Splitu!; Brbić: “Pozdravljamo odluku”

HNS ne odustaje: Protiv Bugarske se igra u Splitu!; Brbić: “Pozdravljamo odluku”

HNS je potvrdio kako će se utakmica Hrvatske i Bugarske ipak igrati na Poljudu...

Na Poljudu je u tijeku promjena travnjaka/Getty Images

Na kriznom sastanku Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) odlučeno je kako će se kvalifikacijska utakmica s Bugarskom ipak igrati na poljudskom stadionu.

“Ovo je ujedno i poruka kako HNS smatra da Split, Hajduk, Dalmacija i Hrvatska nisu ono što je viđeno na Poljudu. Kukasti križ nije i ne smije biti razlog da nogometna priča stane, a ovakvi nas teroristički činovi neće zaustaviti”, kazao je Damir Vrbanović.

Nastavio je izvršni predsjednik Kuće nogometa jasno i oštro: “Stav članova IO-a je nepodijeljen – ovo je udar na hrvatski sport i državu te pokušaj da se navijači i reprezentacija označe kategorijom koja nema veze sa zdravim razumom. Svi smo osudili ovaj čin i usuđujemo se reći da ovo nema veze s nogometom. Radi se o vrlo opasnom području u kojemu nam treba pomoć institucija koje su za to plaćene”, apostrofirao je.

Odluku operativaca HNS-a pozdravio je i čelni čovjek Hajduka Marin Brbić. “Nikakva naša borba unutar nogometne organizacije, nastojanje da uredimo naše odnose ne može opravdati ovakvo gnjusno djelo. Ovim se činom svima skupa neprijeporno ruši ugled i zato mi je drago što je donesena odluka da se ipak igra u Splitu. Mi nikada, nijednim činom, nismo bili protiv toga da se utakmice reprezenzacije ne igraju na Poljudu”, prenosi SN.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.