HNS ostaje bez ogromnog bogatstva ukoliko izabranici Ante Čačića ne izbore plasman na SP!

HNS ostaje bez ogromnog bogatstva ukoliko izabranici Ante Čačića ne izbore plasman na SP!

Foto: Underconsideration.com

Kako pišu brojni svjetski mediji, procurile su informacije o ciframa za sve sudionike Svjetskog nogometnog prvenstva, koje će se iduće godine održati u Rusiji.

Iako još nije stigla potvrda Fifa i ovo su isključivo neslužbene informacije, svaka momčad koja se plasira na Mundijal zaraditi će najmanje 12,5 milijuna dolara. A kada se ti novci pretvore u hrvatske kune, dobije se 77 milijuna kuna, dok u eurima ta cifra iznosi 10 milijuna. Također, dodatna 2,5 milijuna dolara reprezentacije će dobiti za naknade za pripreme, a još deset milijuna reprezentacije će dobiti čak i ako ispadnu u grupnoj fazi natjecanja.

One zemlje koje ispadnu u osmini finala zaradit će 12 milijuna, koje prođu do četvrtfinala 18 milijuna, a ako izbore polufinale i budu četvrtoplasirani osvajaju 25 milijuna dolara. Za osvajače brončane medalje Fifa je navodno pripremila 32 milijuna dolara, finalist bi trebao dobiti 40 milijuna, a novi svjetski prvak čak 50 milijuna dolara.

Kako god bilo, Savezi će zaraditi basnoslovne iznose, uz već ranije spomenutih 2,5 milijuna dolara za pripreme. Dakako, ovdje je riječ isključivo o zaradi direktno od krovne svjetske nogometne organizacije, bez da se pribroje sve silne zarade od marketinga, oglašavanja, ugostiteljstva, trgovine, prodaja dresova

Sve u svemu možemo zaključiti kako bi i HNS mogao zaista puno zaraditi, no sve je na izabranicima Ante Čačića. Jer, ako se Hrvatska ne plasira u Rusiju, ništa od spomenutih iznosa neće dobiti ni Savez, a samim time ni klubovi diljem zemlje.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.