HNS otvorio informativno-multimedijski centar ‘Budi ponosan’

HNS otvorio informativno-multimedijski centar ‘Budi ponosan’

Hrvatski nogometni savez pripremio je novo iznenađenje za ljubitelje nogometa u Lijepoj našoj...

Foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski nogometni savez u središtu Zagreba otvorio je informativno-multimedijski centar naziva ‘Budi ponosan’, koji funkcionira kao muzej hrvatskoga nogometa i predstavlja njegovu bogatu i sadržajnu povijest.

Vrpcu nove zagrebačke i hrvatske atrakcije zajedničkim su snagama presjekli predsjednik Kuće nogometa Davor Šuker i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Prostor je zamišljen kao svojevrsni nogometni stadion, a sastoji se od nekoliko dijelova. Tako se u prvom dijelu – ‘svlačionici’ – prikazuje povijest hrvatskoga nogometa (televizijski ekrani, ilustracije, artefakti, ormarići s podsjetnicima na sve nastupe kockastih na velikim natjecanjima, fotografija osvajača bronce na SP-u 1998…)

“Zahvalio bih svima koji su dali svoj doprinos izgradnji ovog multimedijskog centra i želio bih da što više građana i turista, stranaca koji posjećuju Zagreb dođe ovdje i upozna se s poviješću hrvatskog nogometa. Hvala i gradonačelniku Bandiću na ideji i podršci u njenoj realizaciji, jer hrvatski nogomet nije samo onih 90 minuta kad igra reprezentacija”, kazao je Šuker.

“Hrvatski nogomet su i navijači te ljudi koji oko njega rade. Mnogo sam putovao svijetom i vidio puno lijepih projekata te se nadam da će svi posjetitelji uživati u našem muzeju. Najvažnije je da čuvamo svoju povijest – nogomet će se igrati i nakon nas. Vjerujem kako će ovaj muzej biti pravi spektakl u turističkoj ponudi grada Zagreba”, zaključio je.

Nekoliko riječi nije propustio kazati ni Bandić. “Imali smo viziju ovoga centra i danas je želimo podijeliti s vama. Naš klub je Hrvatska, naši vatreni su zajednički i oni su naša nogometna reprezentacija. Kad ste od 209 zemalja četrnaesti onda to zavređuje veliki pljesak. Mala smo zemlja, ali zemlja ponosnih ljudi, a upravo su takvi i naši nogometaši”, kazao je Bandić.

Poslije ‘svlačionice’, posjetitelji HNS-ova centra u ‘tunelu’ mogu vidjeti Zid slavnih s najvećim imenima hrvatskog nogometa, imat će prigodu vidjeti najljepše i najvažnije golove, saznati pojedinosti o trofejima i nagradama, a posebni kutci osmišljeni su i za mali nogomet te ženski nogomet.

Ulaz u informativno-multimedijski centar bit će besplatan za sve posjetitelje, radit će od utorka do subote od 10 do 20 sati, a sav sadržaj moći će se pročitati i na engleskom jeziku.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.