HNS otvorio sezonu lova na mlado hrvatsko ‘čudo’

HNS otvorio sezonu lova na mlado hrvatsko ‘čudo’

HNS kreće u utrku za Tonija Trogrančića...

Toni Trogrančić/Foto: Gettyimages

Hrvatski nogometni savez napokon je ušao u ring sa svojim njemačkim kolegama, a glavna je nagrada pritom – mladi hrvatski nogometaš Toni Trogrančić, koji je u posljednje vrijeme pobuđuje pažnju svjetske (nogometne) javnosti.

U fokus medija Antonio Toni Trogrančić stigao je nakon što ga je trener Bayerna Pep Guardiola pozvao na trening seniorske ekipe, a promptno su krenule priče kako bi upravo 15-godišnji ‘klinac’ mogao biti još jedan od onih kojega će kockastima ‘ukrasti’ stranci.

No, Trogrančić je već istaknuo kako mu je san igrati za Hrvatsku, a odradio je i četiri susreta za selekciju do 15 godina (po dvije protiv momčadi Bavarske i SAD-a). Tehnički direktor reprezentacija Romeo Jozak naglasio je nedavno kako je važno da Toni zaigra i za U17 sastav, jer bi nakon toga drugim zainteresiranim stranama bilo dosta teže privoljeti ga u svoje redove.

Čelnici hrvatske nogometne Vlade već su krenuli u ofenzivu te će biti učinjeno sve što je potrebno da momak rođen u Njemačkoj obuče dres kockastih. “Mladi Toni ne samo da nas zanima, već smo pokrenuli akciju kako bismo ga zadržali u našim reprezentacijama. Prije dva dana susreo sam se i s njegovim ocem, kvalitetno smo i dosta dugo razgovarali, ali upozoravam kako je i dalje sve otvoreno. Učinit ćemo sve što je u našoj moći, no to zasigurno neće biti lako”, kaže Jozak.

Progovorio je i o konkretnoj situaciji u kojoj je Trogrančić u Bayernu. “Bavarci žele puštati Tonija na okupljanja njemačke reprezentacije, ali ne žele na okupljanja naših mlađih selekcija, a to je – prema Fifinim i Uefinim pravilima dopušteno”, pojadao se. “Nama su ruke vezane, ali sljedećeg tjedna zaputit ću se u München te razgovarati sa šefovima omladinske škole Bayerna, a nadam se i s Josepom Guardiolom”, najavio je, istaknuvši i kako će mu društvo praviti hrvatski izbornik Niko Kovač, koji je jednoć nosio Bayernov dres…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.