HNS počeo obilazak županijskih nogometnih saveza

HNS počeo obilazak županijskih nogometnih saveza

Hrvatski nogometni savez otpočeo je obilazak Županijskih nogometnih saveza...

Foto: www.hns-cff.hr

Otpočele su (terenske) radne skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, u sklopu kojih će Romeo Jozak i njegovi suradnici obilaziti županijske nogometne saveze diljem Hrvatske i razgovarati s ključnim sudionicima lokalnog i regionalnog nogometa, predsjednicima i tajnicima nogometnih saveza, regionalnim instruktorima te predstavnicima klubova nositelja kvalitete mladih.

Prvoga dana posjetili su ŽNS Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. “Već su prva dva sastanka potvrdila opravdanost i važnost ovoga projekta”, istaknuo je Jozak za službenu stranicu HNS-a. “U direktnoj komunikaciji nismo prošli samo predviđene teme, kojih je dvadesetak, već smo se dotaknuli i nekih novih. Dobili smo kvalitetnu povratnu informaciju i iz prve ruke čuli s kakvim se sve izazovima suočavaju klubovi i nogometni djelatnici u ovim županijama.”

Jozak je rekao kako su u HNS-u svjesni teškog ekonomskog stanja u čitavoj zemlji, a osobito u slavonskom području. “Primili smo potvrdu da ćemo upravo kroz ovaj projekt dobiti pravu analizu stanja. Uvjeren sam da ćemo uspjeti u tome, sada nastavljamo dalje.”

Predsjednik ŽNS-a Osječko-baranjske županije, a ujedno i dopredsjednik HNS-a Ante Vučemilović-Šimunović bio je također zadovoljan temama o kojim se govorilo na sastanku. “Bilo je maksimalno konstruktivno, a drago mi je da su sudjelovali svi ključni akteri županijskoga nogometa. Temama se pristupalo s visoke stručne razine, a određene su i konkretne zadaće odgovarajućim službama koje će Savezu biti dostavljene do 1. ožujka. Namjera nam je snimiti stvarno stanje, sve slabosti i manjkavosti te potom razviti strategiju koja će voditi računa kako o mogućnostima, tako i prioritetima i obvezama te potrebi ravnomjernog razvoja nogometa na razini cijele države.”

Glavni čovjek Vukovarsko-srijemskog saveza Josip Kuterovac uvjeren je da će ovaj projekt polučiti dobre efekte za lokalni nogomet svakog pojedinog saveza. “Zahvaljujem se svim ljudima u HNS-u na inicijativi i ovome posjetu. Potrudit ćemo se dati odgovore koji će pomoći u definiranju krvne slike Saveza, od informacija o igračkome kadru, trenerima i infrastrukturu”, kazao je Kuterovac apostrofiravši vjeru u mnoštvo pozitivnih učinaka za budućnost županijskoga nogometa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.